9 mei 2019 | Menno Grootjans

Officina Battaglin Arena 81

De Giro eindigt dit jaar in Verona. En om dat te vieren brengt Officina Battaglin, het merk opgericht en beheerd door de winnaar van de Giro-Vuelta in 1981, Giovanni Battaglin een nieuw limited-edition stalen frame: de Arena 1981.

Lugs

De Arena 1981 is een gelugd stalen frame, handgemaakt in de Battaglin-werkplaats. Het viert de terugkeer van de Arena van Verona in de Giro d’Italia 2019. In 1981 eindigde de Giro d’Italia voor het eerst in de Romeinse amfitheater, en Giovanni Battaglin werd de eerste wielrenner die de Giro won in het oude stadion. Vóór Prim en Saronni
De Arena ’81 wordt in zeer beperkte serie van 38 stuks geproduceerd. Zoals de Collezione Speciale 2 jaar geleden werd gelanceerd, maakt de Arena 1981 deel uit van Giovanni Battaglin’s stalen framesets persoonlijke collectie – om de mijlpalen in zijn carrière te vieren.

Flesje!

Elk frame wordt geleverd met een certificaat van echtheid en wordt op maat gemaakt naar de afmetingen van de eigenaar, na een individueel maatadvies met Giovanni Battaglin. Als speciale bonus ontvangt elke eigenaar een magnumfles Astoria-wijn, dezelfde fles die wordt toegekend aan elke etappewinnaar tijdens de Giro 2019. Columbus SL, verchroomde nokken en lugs, graveringen -oa een “Arena 1981”- en een speciale roze cromovelato. Prijs nog niet bekend…

Check voor meer info: http://officinabattaglin.com/arena-1981
Alles weten over de Giro d’Italia 2019? Check!

Menno Grootjans

Nestor in het illustere gezelschap dat zich Fiets-redactie noemt. Werkt al sinds mensenheugenis voor Fiets, toen nog als MTB-redacteur….met baard! Import-Brabander met grote voorliefde voor “de cross”. Laat zich niet snel uit het veld slaan, maakt zijn testen zelfs met gescheurde achillespezen af…en altijd op tijd. Menno is het hele jaar in vorm, zowel op de weg als op het toetsenbord, en zorgt ervoor dat je in ieder nummer van Fiets weer de nieuwste racers te zien krijgt. “Hallo, met Menno”, is al genoeg om via de telefoon de nieuwste Dogma’s los te krijgen. We verdenken hem van het stiekem hebben van een 2e huis op Mallorca waar hij onder het mom van “een persintroductie” met grote regelmaat heen gaat om lekker te fietsen.

Strava: http://www.strava.com/athletes/2985578

Meer artikelen van Menno Grootjans

Geef een reactie

Inloggen