1 mei 2019 | Michael Kerkhof

Giro 2019: Dumoulin krijgt steun van één landgenoot

Team Sunweb heeft haar selectie voor de Giro d’Italia 2019 bekend gemaakt. De Duitse ploeg mikt met Tom Dumoulin op de eindoverwinning en heeft daarom het hele team om hem heen gebouwd. Slechts één Nederlander is er naast Dumoulin bij.

Selectie Sunweb

In 2017 won Dumoulin de Italiaanse ronde en vorig jaar eindigde hij achter Chris Froome als tweede. Sunweb gaat dit jaar opnieuw voor de winst, al is de concurrentie hevig. “Iedereen heeft een belangrijke taak binnen de ploeg. We hebben een zo sterk mogelijk team rondom Dumoulin gebouwd, met als doel om met hem een zo goed resultaat neer te zetten”, zegt ploegleider Marc Reef.

“Chad Haga en Louis Vervaeke moeten Dumoulin bijstaan in het begin van de lastige etappes. Als het lastiger wordt, rekenen we op de jonge Australiërs Jai Hindley en Chris Hamilton. In de hectische en explosieve finales kunnen we bouwen op de ervaring van Jan Bakelants. Oomen zal Dumoulin in de tweede en derde week tot diep in de finales moeten bijstaan.”

Kelderman

Aanvankelijk zou Wilco Kelderman meedoen aan de Giro d’Italia als rechterhand van Dumoulin, maar hij kwam in de Ronde van Catalonië hard ten val en brak daarbij zijn sleutelbeen. Sam Oomen’s programma werd in extremis omgegooid om Dumoulin van 11 mei tot en met 2 juni bij te staan.

Selectie Sunweb voor de Giro 2019:

Tom Dumoulin (NED)
Sam Oomen (NED)
Jan Bakelants (BEL)
Chad Haga (USA)
Chris Hamilton (AUS)
Jai Hindley (AUS)
Robert Power (AUS)
Louis Vervaeke (BEL)

Tom Dumoulin 2017
Dit beeld zien we graag opnieuw.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen