28 april 2019 | Yvanka

Volledig Nederlands vrouwenpodium Luik-Bastenaken-Luik

Het is Annemiek van Vleuten gelukt! De 36-jarige renster van Mitchelton-Scott fietste in de vrouweneditie van Luik-Bastenaken-Luik in een prachtige solo naar de eindstreep. Annemiek had een ruime voorsprong, na een ontsnapping bij Cote de la Redoute reed ze de laatste 30 kilometer in haar eentje. Floortje Mackaij (tweede) en Demi Vollering (derde) zorgden voor een volledig Nederlands podium.

Na een tweede plek in de Ronde van Vlaanderen, de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl is dit voor Annemiek een prachtige en welverdiende zege. Bekijk hieronder de finish van Annemiek van Vleuten:

 


Nederlands podium
Het was een succesvolle dag voor de Nederlandse renners. In de slotklim plaatste de 23-jarige Floortje Mackaij een demarrage, waardoor ze op 1.39 knap tweede werd. Demi Vollering (eerstejaars Elite, 22 jaar) maakt met haar derde plek het podium compleet.

Gerelateerd

Yvanka

Schrijft over (vrouwen)wielrennen en is altijd op zoek naar de leukste fietskleding, gadgets, events en persoonlijke fietsverhalen. Blogt daarnaast over het beginnen met wielrennen en alles wat daarbij komt kijken.

Meer artikelen van Yvanka

Geef een reactie

Inloggen