Het Nederlandse merk Rogelli komt dit jaar niet alleen met een nieuw logo, maar ook met een gloednieuwe collectie. De zomercollectie voor dames is een mix & match collectie, waarbij diverse items met elkaar gecombineerd kunnen worden. Wij ontvingen een vrolijk setje en dit zijn onze bevindingen! 

De Rogelli damescollectie heeft diverse designs en vrolijke kleurencombinaties voor iedere vrouw. Of je nou van een wat opvallendere jersey houdt of het liever simpel houdt, en of je van een strakke pro-pasvorm houdt of een wat lossere jersey wilt, er is op dit moment voor iedereen wel iets te vinden.

Rogelli Dot jersey (coral)

Wij ontvingen een jersey uit de ‘Dot collectie’ met, de naam zegt het al, flink wat stippeltjes en ook nog drie opvallende strepen. Deze jersey is gemaakt van sensor stof, een erg lichte, comfortabele en ademende stof die snel droogt en ook nog UV-bescherming biedt. Ideaal dus voor tijdens de warmere (zomer)dagen. Er zijn drie open achterzakken, helaas geen extra vakje met rits, al zijn de zakken wel diep genoeg om veilig je spullen in op te bergen. De jersey is verkrijgbaar in vier vrolijke kleurencombinaties, de jersey op de foto’s is de ‘coral’ variant, maar je hebt ook nog de keuze uit zwart, koraal, blauw, geel en groen.

Pasvorm
Deze jersey heeft een zeer aansluitende fit, de zogenaamde ‘pro pasvorm’. Het zit behoorlijk strak, maar daardoor niet oncomfortabel. Sterker nog, de stof is ontzettend licht, voelt zacht aan en sluit perfect aan zonder te knellen. Er is voldoende ruimte bij de schouders en de mouwtjes hebben een brede elastische band waardoor ze mooi om de bovenarmen vallen. Het enige minpunt wat pasvorm betreft is dat de voorkant van de jersey erg kort is, dit is weliswaar kenmerkend voor de pro pasvorm, maar persoonlijk heb ik liever een iets langere voorkant. Ik ben 1,75m en draag een maat S, qua maat zit de jersey perfect, maar puur vanwege de lengte zou een maat M voor mij beter geweest zijn. Het blote buik gevaar is nu namelijk iets té groot 😉

Tip: kies één maat groter dan je gewend bent, als je de jersey net iets langer of losser wilt hebben.

Kenmerken:
• Comfortabele lichtgewicht jersey
• Zeer aansluitende ‘pro pasvorm’
• Ademende en sneldrogende Sensor stof
• Drie achterzakken
• Siliconen grip aan de onderkant
• Elastische band aan de mouw
Hier verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren

Rogelli Select korte broek

De Select korte broek zit ook in de mix & match collectie. De wielerbroek zonder bretels is in verschillende kleuren verkrijgbaar en daardoor ook met meerdere jerseys te combineren. De broek heeft geen bretels en dat is vaak wel een dingetje. De één is gek op bretels, de ander zweert bij een ‘makkelijke’ broek zonder gedoe bij de wc-stop. Ik behoorde tot voor kort tot de eerste groep, totdat ik ontdekte dat er ook zeker fijne broeken zónder bretels op de markt zijn. En dit is er eentje van!

Details van de Rogelli Dot jersey en de Select broek

Pasvorm
De broek heeft een ‘4 way stretch’ pasvorm en beweegt ontzettend goed mee met het lichaam. Hij valt precies op maat, sluit mooi aan en dankzij de brede elastische banden aan de broekspijpen is het ook bij de bovenbenen comfortabel. De broek zit hoog in de taille (boven de navel) en heeft een erg fijne V-vorm. Dit zit niet alleen ontzettend lekker, maar zorgt ook dat de broek perfect op z’n plek blijft. Zelfs na een mountainbike tocht, zat de broek nog precies op z’n plek. Als je bang bent dat de broek gaat afzakken, hoef je je hiermee dus echt geen zorgen te maken.

Wat betreft het design, de broekspijpen zijn dus wat breder, maar hier krijg je veel comfort voor terug. Mocht je toch liever een minder opvallende broek hebben, dan is de Rogelli Select broek ook nog volledig in het blauw verkrijgbaar (dus zonder felgekleurde streep op de broekspijp).

Kenmerken:
• Aansluitende, comfortabele ‘race pasvorm’
• Lycra performer stof
• Prettige ‘Power Gel’ zeem (ook voor lange afstanden)
• Hoge V-band in de taille
• Broekspijpen met zeer elastische banden en grip
•  Hier verkrijgbaar met diverse kleur details

Prijs
De Rogelli Select broek heeft, als je het mij vraagt, een ontzettend goede prijs. Je hebt deze fijne broek al voor  €69,95. Zeker als je (nog) geen fan bent van broeken zonder bretels is dit een goed model om een keer uit te proberen. De Rogelli Dot jersey is ook €69,95. Je krijgt daar een heerlijk en comfortabel zomershirt voor terug. Mocht dit design nou niet jouw smaak zijn, is er dus nog keuze uit vier andere modellen. Bestel voor de zekerheid twee verschillende maten, zodat je zelf kan kijken wat je voorkeur heeft.

Meer weten over Rogelli en de zomercollectie? Bezoek hier de website.