15 april 2019 | Michael Kerkhof

Trek-renner Pantano betrapt op epo

Jarlinson Pantano is tegen de dopinglamp gelopen. De Colombiaanse ploeggenoot van Bauke Mollema en Koen de Kort is op 26 februari j.l. tijdens een out-of-competitioncontrole betrapt op epo.

Schorsing

Pantano is door zijn ploeg met onmiddellijke ingang geschorst. “Met diepe teleurstelling hebben we vernomen dat bij onze renner, Jarlinson Pantano, een afwijkend resultaat is aangetroffen in een out-of-competitioncontrole”, schrijft het team. “We houden onze renners en staf aan de hoogste ethische eisen en zullen daarnaar handelen als meer details beschikbaar zijn.”

De dertigjarige Pantano werd prof bij Team Colombia en beleefde in 2016 namens IAM Cycling zijn doorbraak. Hij won een bergrit in de Tour de France door Rafal Majka te verslaan. Mede daardoor verdiende hij een contract bij Trek-Segafredo, waar hij sinds 2017 werkzaam voor was. Dit jaar nam Pantano deel aan onder andere de Tour Down Under en Parijs-Nice. In de eerste rit van de Ronde van Catalonië stapte hij af.

Jarlinson Pantano 2019
Jarlinson Pantano in actie tijdens Parijs-Nice.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen