15 april 2019 | Michael Kerkhof

Giro 2020 start in Boedapest

Volgend jaar gaat de Giro d’Italia van start in Hongarije, zo heeft de RCS maandag bekend gemaakt. De start vindt plaats in de hoofdstad Boedapest en blijft in totaal drie dagen op Hongaarse bodem.

Giro buiten Italië

Dat de Giro d’Italia niet in Italië start is geen nieuwigheid. Vroeger startte en finishte de Giro in Milaan, maar tegenwoordig begint de ronde vaker in het buitenland dan in het land van de laars. Nederland mocht in 2002 (Groningen), 2010 (Amsterdam) en 2016 (Apeldoorn) de Giro verwelkomen. In 2012 ging de Giro op Deense bodem van start in Herning, twee jaar later kreeg het Noord-Ierse Belfast de start toegewezen. Vorig jaar mocht Israël de Giro verwelkomen.

Hoe het parcours er in Boedapestuit gaat zien is niet bekend. Feit is wel dat de Giro drie dagen in Hongarije blijft. Dit jaar start de Italiaanse ronde (11 mei tot en met 2 juni) in Bologna, in 2021 begint het op Sicilië.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen