12 april 2019 | Michael Kerkhof

Dumoulin denkt aan Oomen als vervanger van Kelderman

Tom Dumoulin ziet in Sam Oomen de ideale vervanger van Wilco Kelderman. Laatstgenoemde brak in de Ronde van Catalonië zijn sleutelbeen en kan daardoor niet als meesterknecht van Dumoulin meedoen aan de Giro d’Italia. De Sunweb-kopman ziet nu in Oomen de ideale vervanger.

Giro of Tour?

Er is echter één probleem: Oomen zou dit jaar de Tour de France rijden. “We moeten kijken of we dat omgooien, maar dat is niet aan mij”, zei Dumoulin tegen het ANP. Tegen andere media vertelde Dumoulin dat Oomen de enige in de Sunweb-selectie is die qua klimcapaciteiten in de buurt van Kelderman komt.

Wilco Kelderman 2019

Lees ook

Definitief geen Giro voor geblesseerde Kelderman

Kelderman baalt natuurlijk dat Kelderman niet mee kan doen aan de Giro. “Natuurlijk heeft dat ook voor mij gevolgen”, zegt hij. “Sam was voorzien voor de Tour. We moeten kijken of we dat omgooien. Daarover is nog niet een definitieve beslissing genomen.”

Oomen deed vorig jaar ook mee aan de Giro. Dumoulin kon toen bergop vaak terugvallen op zijn jonge ploeggenoot, die uiteindelijk verdienstelijk als negende finishte.

Sam Oomen, Tirreno-Adriatico
Sam Oomen tijdens de Tirreno-Adriatico in actie in de witte jongerentrui.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

2 reacties op “Dumoulin denkt aan Oomen als vervanger van Kelderman

Geef een reactie

Inloggen