9 april 2019 | Michael Kerkhof

Van der Poel blijft indruk maken en wint in Frankrijk

Twee dagen na zijn eerste Ronde van Vlaanderen heeft Mathieu van der Poel alweer een wedstrijd gewonnen. In de openingsetappe van het Circuit Cycliste Sarthe was de renner van Corendon-Circus in een massasprint de snelste.

Prima jump

In de 180 kilometer lange rit met start en finish in La Châtaigneraie pakte de Nederlands kampioen met een machtige jump de overwinning. Boris Vallée eindigde als tweede, Bryan Coquard werd derde. Maurits Lammertink finishte namens Roompot-Charles op de zevende plaats.

Van der Poel won vorige week Dwars door Vlaanderen en eindigde zondag als vierde in de Ronde van Vlaanderen. Hij slaat zondag Parijs-Roubaix over, en is in Frankrijk in voorbereiding op de heuvelkoersen Brabantse Pijl (17 april) en Amstel Gold Race (21 april).

Alaphilippe wint in het Baskenland

Julian Alaphilippe heeft de tweede rit in de Ronde van het Baskenland gewonnen. De Fransman was in een sprint heuvelop de sterkste. Bjorg Lambrecht (Lotto-Soudal) ging van ver aan, maar had geen reactie op de machtige versnelling van Alaphilippe.

Adam Yates verloor veel tijd in de 149,5 kilometer lange etappe van Zumarraga naar Gorraiz. Maximilian Schachmann, de winnaar van de openingstijdrit, blijft leider. Hij verdedigt vijf seconden op Alaphilippe en tien op Kwiatkowski.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen