De nieuwe collectie van Bontrager is er eentje om mee gezien te worden. Vrouwelijke en opvallende designs met oog voor detail én comfort waar je vrolijk van wordt. Wij hebben een van de setjes in Tenerife mogen testen en zijn enthousiast!

De set behoort tot de Bontrager Anara LTD-lijn. Er zijn in totaal 9 verschillende designs met diverse kleuren en printjes. Zo is onderstaande donkerblauwe kit óók verkrijgbaar met blauwe polkadots in plaats van roze. De jersey is gemaakt van 100% polyester en is dankzij de ‘Profila Dry’ stof extreem ademend, waardoor vocht snel afgevoerd wordt. Iets wat ik in het warme Tenerife succesvol heb kunnen testen. De jersey blijft droog aanvoelen, zelfs na een intensieve klim in de zon. Ook handig: de jersey heeft flink wat zakjes. Zo vind je op de rug 3 open zakken en één zak met rits en audiokabel opening. Daarnaast is er ook nog een (bijna onzichtbaar) extra zijvakje op de linkerheup. Ideaal voor wat kleingeld tijdens je koffiestop, aangezien dit vakje altijd snel binnen handbereik is.

De Bontrager Anara LTD kit mét bijpassende sokken en handschoenen, de Bontrager Circuit MIPS helm en de Bontrager Vostra damesschoen. 

Pasvorm
Heel belangrijk: de pasvorm. Deze jersey valt perfect op maat, mooi aansluitend om het lichaam en de armen zonder strak te zitten. Hierdoor zit deze set ontzettend comfortabel. Persoonlijk vind ik het ook fijn als een jersey niet té kort is aan de voorkant. De kit komt immers met een bijpassende broek zonder bretels, dan moet het shirt wel mooi óver de broek vallen en geen blote buik tonen. Gelukkig is dat het geval! Met mijn 1,75m draag ik van de jersey een maat S en de bibshort een maat M.

Heel eerlijk, toen ik zag dat de bijpassende bib geen bretels had, was ik een beetje sceptisch. Mijn voorkeur gaat tot nu toe namelijk altijd uit naar de varianten mét bretels. Maar verrassend genoeg blijft deze broek heel goed zitten. Zelfs zo goed dat ik de bretels geen seconde gemist hebt. De bib zit hoog in de middel (boven de navel) en heeft net iets langere pijpen. De ‘inForm BioDynamic’ zeem is van zeer hoge kwaliteit en ondanks dat ik in Tenerife eerst met een mannenzadel moest rijden (foutje), kon ik nog steeds comfortabel rijden. Extra voordeel: de wc stop is met deze broek opeens 10x makkelijker 😉

Specificaties jersey:
– Het ‘Profila Dry’ materiaal voert vocht direct af, droogt snel op en geeft een comfortabel gevoel
– YKK-rits over de volledige lengte
– Extra (klein) zakje op de linkerheup
– Drie open achterzakken en één achterzak met rits en audiokabeldoorvoer
– Verlengd rugstuk voor optimale pasvorm in rijhouding
– Nauwsluitende pasvorm

Specificaties bibshort:
– ‘Strata inForm BioDynamic’ zeem met schuimpadding met dubbele dichtheid voor extra comfort
– De brede en hoge heupband houdt de broek écht goed op z’n plek
– Nauwsluitende pasvorm zonder te knellen
– De ‘Pinchless’ beenconstructie sluit perfect om de bovenbenen en beweegt alsnog goed mee voor een comfortabele pasvorm
– Gemakkelijk ophangen (om bijvoorbeeld te drogen zonder het materiaal te beschadigen) dankzij een stevige lus achterop

Prijs
Goed nieuws, deze Bontrager Anara LTD set is nu in de aanbieding! Je koopt de jersey nu voor €60 ipv €70 en de bibshort voor €68 ipv €78. Ga naar de website om ‘m direct te bestellen.