Egan Bernal heeft Parijs-Nice 2019 gewonnen. De Colombiaan hield in de lastige slotrit knap stand en bleef uiteindelijk landgenoot Nairo Quintana met 39 seconden voor. Michal Kwiatkowski maakte het Sky-feest compleet door als derde te eindigen.

Ritwinst Izagirre

Philippe Gilbert stond voor de slotetappe nog op de tweede plaats in het klassement, maar de Belg kon niet opboksen tegen het geweld van de andere klassementsmannen. Quintana kleurde de koers. De Colombiaan maakte halverwege de 110 kilometer lange etappe de oversteek naar de groep met aanvallers en vocht een lang gevecht uit met Sky. De voorsprong werd echter met de kilometer minder, waardoor de eindzege snel uit het zicht raakte.

Ion Izagirre sprong in de slotfase weg uit de kopgroep en won de slotetappe. Oliver Naesen finishte op achttien tellen achterstand als tweede voor Wilco Kelderman. Quintana passeerde op 22 tellen van Izagirre de meet, vier seconden voor de groep met eindwinnaar Bernal en Kwiatkowski.

Fuglsang wint in Italiƫ

De vijfde etappe in de Tirreno-Adriatico is een prooi geworden voor Jakob Fuglsang. De Deen was in de 180 kilometer lange etappe de beste in Recanati en zorgde net als Izagirre voor een Astana-overwinning.

Adam Yates maakte veel indruk door in de slotfase van de heuvelachtige etappe tijd te pakken op de andere klassementsmannen. De Britse leider in het klassement liet Primoz Roglic achter en finishte op veertig tellen van Yates als tweede. Roglic gaf zestien kostbare seconden toe op de renner van Mitchelton-Scott, Tom Dumoulin werd vierde op meer dan anderhalve minuut.

Ligthart wint Ronde van Drenthe

Pim Ligthart heeft de Ronde van Drenthe gewonnen. De renner van Direct Energie rekende in Hoogeveen af met Robbert de Greef (Alecto). Samen waren ze weggereden uit een kopgroep. Het draaide op een sprint uit, maar daarin was de moegestreden De Greef niet opgewassen tegen de oud-Nederlands kampioen.

Bij de vrouwen ging de winst naar Marta Bastianelli. In een sprint vloerde ze haar vluchtgenotes Chantal Blaak en Ellen van Dijk. Amy Pieters won de sprint van de achtervolgsters en werd vierde in de wereldbekerwedstrijd.