15 maart 2019 | Edwin Haan

Nieuw: Look KEO Blade Carbon Ceramic

Romain Bardet gaat in de 7e etappe van Parijs-Nice voor het eerst met de spiksplinternieuwe Look Keo’s met keramische lagers rijden. Aan de foto te zien raakt het hij er zelf niet echt opgewonden van 😉 Die pedalen zijn ook direct voor ons, gewone stervelingen, te koop.

Romain mag er gelijk volle bak mee aan de slag, want in die etappe is de schitterende Col de Turini opgenomen. De keramische lagers moeten zorgen voor minder weerstand, betere krachtsoverbrenging en een hogere betrouwbaarheid. We zullen zien.

Volgens eigen testen van Look neemt de weerstand af met 18% en zouden de lagers 4 tot 6 keer langer mee moeten gaan dan stalen lagers. De handgemaakte lagers worden beschermd met dubbele seals, die leveren een IPX7 waarde op als het gaat om waterbestendigheid bij onderdompeling. Als je er met een hogedrukspuit op richt tijdens het schoonmaken wordt IPX6 gegarandeerd.

Net als bij de ‘niet-keramische’ versie zijn er 3 carbon Blades beschikbaar die je voet aan het pedaal klampen. 12, 16 en 20Nm, 16 is de standaard meegeleverde. Het pedaal heeft 700 vierkante millimeter contactoppervlak, voor de beste power transfer-to-weight ratio op de markt. De stackhoogte is 14,8 mm. De pedalen wegen 110 gram en gaan 189 euro kosten.

Bardet bouwt ze zelf:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: statistics, marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Gerelateerd

Edwin Haan

Hoofdredacteur bij Fiets. Rijdt op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

Geef een reactie

Inloggen