5 maart 2019 | Menno Grootjans

Nieuw: Time Osmos schoenen

La marque Time est de retour. Cela n’a jamais disparu, bien sûr, mais … maintenant elle a… Ho, stop. Voor veel Nederlanders is Frankrijk een prachtig land, maar die taal… Goed. We gaan verder. Time was en is nog steeds het meest bekend door haar pedalen (Atac, Xpresso). Dat was in 1986. Twee jaar later bracht Time ook de bijbehorende schoenen. Dat heeft ze volgehouden tot 2013. Coureurs als Pantani, Indurain, Vanderaerden en Delgado reden met de veelal kleurige schoenen.

Rossignol

Nu heeft Time opnieuw wielerschoenen. Het nieuwe schoenenproject draagt de naam: Osmos. Time maakt deel uit van de Rossignol Bike Group -met ook daarin de fietsen van FELT en de skischoenen van Rossignol. Time: meer dan 40 jaar ervaring in technische schoenen via Rossignol. Meer dan 15 jaar ervaring op vlak van carbon verwerking. Meer dan 3.000 voetscans gedaan. Voor de ontwikkeling werd Montebelluna aangedaan; een streek in het noorden van Italië. Daar zit heel veel knowhow over schoenen. Meer dan 1.000 schoenenfabrikanten in deze streek.

10, 12, 15

De Osmos reeks bestaat uit drie types: de Osmos 10, de Osmos 12 en de high end Osmos 15. De Osmos 10 heeft een composiet zool, de 12 composiet met carbon insert onder de bal van de voet (20% stijver dan Osmos 10 zool) en de 15: 100% Carbon (70% stijver dan Osmos 10 zool).

Ze zijn leverbaar in de maten 39-46, halve maten van 41 tot 45. De Osmos 10 is er zwart of wit, heeft geen mesh op de voorvoet, 1 Boa IP1 sluiting, geen velcro, 480 gram (250 euro). De 12 is er in wit/rood, wit/zwart met 1 Boa IP1 sluiting + een velcro, weegt 500 gram en kost 300 euro. De 15 heeft 2 Boa IP1 sluitingen, weegt 480 gram in 42 en kost 350 euro. Er zullen pro’s op rijden, maar ze zeggen nog niet wie.  Er zal ook een MTB-uitvoering komen + lager en hoger wat raceschoenen betreft. Er is nog veel mogelijk. Binnenkort een eerste test.

Meer info: time-sport.com/fr

Gerelateerd

Menno Grootjans

Nestor in het illustere gezelschap dat zich Fiets-redactie noemt. Werkt al sinds mensenheugenis voor Fiets, toen nog als MTB-redacteur….met baard! Import-Brabander met grote voorliefde voor “de cross”. Laat zich niet snel uit het veld slaan, maakt zijn testen zelfs met gescheurde achillespezen af…en altijd op tijd. Menno is het hele jaar in vorm, zowel op de weg als op het toetsenbord, en zorgt ervoor dat je in ieder nummer van Fiets weer de nieuwste racers te zien krijgt. “Hallo, met Menno”, is al genoeg om via de telefoon de nieuwste Dogma’s los te krijgen. We verdenken hem van het stiekem hebben van een 2e huis op Mallorca waar hij onder het mom van “een persintroductie” met grote regelmaat heen gaat om lekker te fietsen.

Strava: http://www.strava.com/athletes/2985578

Meer artikelen van Menno Grootjans

Geef een reactie

Inloggen