7 februari 2019 | Rob Meeuwessen

Keuzestress. Nieuwe fietsen met Sram Etap AXS

Het is momenteel niet moeilijk een reden te bedenken om je spaarvarken kapot te slaan. De nieuwe Etap groep is los en daarmee wordt er direct een heel blik nieuwe superbikes opengetrokken.

SRAM heeft het duidelijk op een akkoordje gegooid met verschillende fietsen leveranciers om massaal hun nieuwe paradepaardje in de markt te zetten. Van Pinarello tot Open en van Rose tot Koga. Alle grote merken hebben hun topframe opgetuigd met het ‘nieuwste van het nieuwste’. Hieronder een paar voorbeelden van de dikste fietsen met de nieuwe SRAM Red Etap AXS groepset.

Lees ook

Nieuw: SRAM Red Etap AXS

Stuk voor stuk zijn de vers gelanceerde fietsen paradepaardjes van het hoogste niveau. Inclusief bijbehorende prijzen. Kies je een Rose, Canyon of Koga dan kom je met een kleine hypotheek wel weg. De Kimera Prime Limited kost je €8499,-

Koga Kimera Prime Limited


Het is wel snoepen..


Canyon Aeroad…


Rose X-Lite…


Een hele vette Open Up in 2×12 setup en 650B wielset.


3T brengt de Exploro in draadloze versie. De frankensteinbike krijgt een XX1 eagle setup met Red shifters en powermeter…

Aeroracers


Een schitterend gekleurde versie van de Dogma F10…


Een Propel in gelimiteerde oplage…


De Orbea M11 Aero. Beschikbaar in vier verschillende kleuren waaronder deze rode versie alsook een zeeblauwe variant. Smullen! De Aero versie kost je €8499,- Orbea brengt ook de normale M11 met een Etap groepset. Verkrijgbaar in maar liefst 5 verschillende kleuren en later ook in myway versie.


Must have. De Venge in wit/grijze kleurstelling. Ook de meer allround Tarmac komt beschikbaar met Sram’s nieuwe groep. De Venge kost een idiote €11.499,- De Tarmac kost je 500 euro minder.


Trek Madone in ‘dikker dan dik’ team uitvoering.


De Scott Foil word geleverd met een paar idioot vette Zipp wielen met chromen decals. Handig wanneer je vetkuif nog wat tuning behoeft.

We mochten met dit karretje alvast op pad:

Allround racers


De ‘CCC’ fiets met een andere paintjob…


Lekker!


BMC Teammachine SLR01 Disc LTD. €11.999,-

Rob Meeuwessen

Rob heeft een grote voorliefde voor offroad rijden. Op zowel de mtb als op de crosser. Hij test bikes en spullen en loopt bij voorkeur zoveel mogelijk bijzondere evenementen af. Even op en neer naar Engeland voor 2,5 uur gravelrijden is voor Rob geen probleem....kijk, dan ben je een echte liefhebber.

Strava: https://www.strava.com/athletes/4562872

Meer artikelen van Rob Meeuwessen

9 reacties op “Keuzestress. Nieuwe fietsen met Sram Etap AXS

  • Op internet zag ik een mooie uitspraak: “als je de prijs te hoog vind, behoor je niet tot de doelgroep”.
    Voor mij wordt het wachten op Force Etap. Maar ook alleen als ze die uitrusten met verwisselbare voorbladen. En “liefhebber cassettes”. Gewoon de optie om 39×16, 39×17 en 39×18 te kunnen rijden. En anders wordt het Di2. Misschien wel mijn doelgroep

  • Flopt, overpriced, snobisme……het riekt hier naar jaloezie. Dat deze fietsen kostbaar zijn lijkt mij duidelijk. Je hoeft ze niet te kopen, dat doen andere wel voor jullie. Het laat ook zien waar een merk toe in staat is. Daarnaast genieten jullie allemaal van fietsen waarbij de techniek voorkomt uit onderzoeken voor dit soort fietsen en of onderdelen. Alle techniek druppelt door naar de goedkopere frames en onderdelen. Daarom zit jij zo lekker op jouw 2000euro fiets.
    Je kunt ook gewoon van de foto’s genieten, dat is wat ik doe.
    Kom op droeftoeter van het weekend gaat het mooi weer worden en kunnen wij een lekker rondje fietsen.

  • Prachtig hoor. Maar wat een snobisme! Het lijkt wel of de fabrikanten vooral bezig zijn elkaar de loef af te steken. Dat je dergelijke fietsen niet koopt voor € 2000 snapt iedereen. Maar € 10.000 mensen…. (Niet meer omrekenen naar guldens).

  • Precies of je hebt dat overpriced nodig om te genieten op de fiets. Met Ultegra lukt mij dat ook, ik spaar liever wat. Er zijn nog andere dingen in het leven dan fietsen…

Geef een reactie

Inloggen