7 februari 2019 | Michael Kerkhof

Johan van der Velde is ernstig ziek

Oud-renner Johan van der Velde is ernstig ziek, dat meldt wielerploeg Roompot-Charles waar hij als buschauffeur werkzaam voor is. “Lieve Johan, je hebt in je leven veel gevechten gewonnen, deze zul je ook winnen”, deelt de ploeg op social media.

Acute leukemie

Eerder op de dag bracht BN De Stem de wereld in dat Van der Velde lijdt aan acute leukemie. Daar kwamen ze onlangs achter in Spanje, toen hij te maken kreeg met een bloedneus die maar niet over wilde gaan. Op dit moment wordt Van der Velde in een ziekenhuis in Breda behandeld.

Van der Velde was prof tussen 1978 en 1990. Hij begon zijn carrière bij TI-Raleigh en reed later onder andere voor Panasonic en TVM. In de Giro won hij driemaal het puntenklassement en drie etappes, de Tour de France leverde ook drie ritoverwinningen op. Hij werd in 1982 derde in de Tour.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen