6 februari 2019 | Michael Kerkhof

Terpstra mag starten in de Ronde van Vlaanderen

Goed nieuws voor Niki Terpstra. De renner van Direct Energie mag starten in de Ronde van Vlaanderen. De organisatie van de wedstrijd heeft onder anderen zijn ploeg, het Corendon-Circus van Mathieu van der Poel en Roompot-Charles een wildcard gegeven.

Zeven wildcards

De ploeg van Terpstra ontbrak vorig jaar nog in De Ronde, maar is er in 2019 wel bij. Vorig jaar schreef Terpstra de klassieker op zijn naam. Naast Direct Energie, Roompot-Charles en Corendon-Circus zijn ook Cofidis, Sport Vlaanderen-Baloise, Vital Concept en Wanty-Groupe Gobert welkom.

Voor Roompot-Charles is het opnieuw goed nieuws. Eerder kreeg de Nederlands-Belgische ploeg al een wildcard voor Corendon-Circus. Direct Energie is daar ook welkom, terwijl Corendon-Circus daar niet van de partij is. Van der Poel liet onlangs al doorschemeren dat Parijs-Roubaix niet in zijn programma past.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen