31 januari 2019 | Michael Kerkhof

Roompot ontvangt uitnodiging voor Omloop Het Nieuwsblad

Roompot-Charles doet op 2 maart mee aan de Omloop Het Nieuwsblad, zo laat de organisatie weten. De Nederlands-Belgische ploeg heeft samen met zes andere ProContinentale ploegen een uitnodiging ontvangen voor de eerste koers op Belgische bodem van 2019.

Terpstra er ook bij

Naast Roompot-Charles hebben ook Sport Vlaanderen-Baloise, Wanty-Groupe Gobert, Wallonie-Bruxelles, Corendon-Circus, Direct Energie en Cofidis een invitatie gekregen. Niki Terpstra is er dus ook bij en kan net als in 2015 een gooi doen naar het podium. Toen eindigde de Noord-Hollander als tweede in de door Ian Stannard gewonnen editie. Terpstra zal soms nog met klotsende oksels terugdenken aan die editie, want samen met zijn Quick-Step-ploeggenoten Stijn Vandenbergh en Tom Boonen slaagde hij er niet in om de sterke Brit eraf te rijden.

Roompot-Charles ontving eerder een uitnodiging voor Parijs-Roubaix, de Ronde van Catalonië en de Amstel Gold Race. De ploeg greep naast uitnodigingen voor de Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik en de Giro d’Italia.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen