30 januari 2019 | Yvanka

Wist je dat: dit de snelste afdaling op een mountainbike is?

Wekelijks geven we je uitleg over een bizar, grappig of mysterieus fietsweetje. We verzamelen weetjes waarvan je nooit wist dat je ze wilde weten, maar die wel leuk zijn om met fietsvrienden, collega’s en familie te bespreken 😉 

Deze week: wist je dat de snelste afdaling op een mountainbike op 167.6km/u staat?

Daredevil Markus Stöckl heeft het indrukwekkende record op z’n naam staan. Niet geheel onverwacht, want Markus heeft één grote passie: zo snel mogelijk met zijn mountainbike afdalen. Zijn passie is zelfs zo groot dat hij al 20 jaar bezig is met het verbreken van diverse downhill mountainbike records.

In 2011 haalde Markus in Nicaragua een bizarre snelheid van 164,95km/u, een nieuw wereldrecord. Toch was hij overtuigd dat dit sneller kon. Met behulp van zijn team werd in 2017 de perfecte locatie gevonden: de Atacama woestijn in Chili bleek. Hier bleek een perfecte helling van 3972m hoog te liggen met een hoek van precies 45 graden. En dus was het tijd voor een nieuwe wereldrecordpoging… mét succes!

Bekijk hieronder de spectaculaire beelden:

 

Yvanka

Schrijft over (vrouwen)wielrennen en is altijd op zoek naar de leukste fietskleding, gadgets, events en persoonlijke fietsverhalen. Blogt daarnaast over het beginnen met wielrennen en alles wat daarbij komt kijken.

Meer artikelen van Yvanka

Één reactie op “Wist je dat: dit de snelste afdaling op een mountainbike is?

  • Op een ondergrond van sneeuw kan men nog sneller dalen, en, als je de term ‘mountainbike’ wat rekkelijk neemt, was Eric Barone met 227.7 km/u in 2017 toch fors sneller dan dit ‘seriefiets op gravel’ record van Stöckl..

Geef een reactie

Inloggen