22 januari 2019 | Yvanka

Wist je dat: dit de maker van de grootste fiets ter wereld is?

Wekelijks geven we je uitleg over een bizar, grappig of mysterieus fietsweetje. We verzamelen weetjes waarvan je nooit wist dat je ze wilde weten, maar die wel leuk zijn om met fietsvrienden, collega’s en familie te bespreken 😉 

Deze week: wist je dat de grootste fiets ter wereld bijna 4 meter hoog is? En dat deze gemaakt is door niemand minder dan El Diablo (ook wel de tourduivel genoemd)?

Het klinkt bizar en dat is het ook, maar de grootste ‘rijdbare fiets’ ter wereld is 7,8m lang, 3,7m hoog en de wielen hebben een diameter van maar liefst 3 meter!

En deze creatie is dus gemaakt door de Duitser Dieter ‘Didi’ Senft, hij heeft de fiets eigenhandig gemaakt en staat daarmee in het Guinness Book of Records. Didi, beter bekend als El Diablo, is misschien wel een van de grootste tourfans ter wereld. Zijn andere passie? Het bouwen van bizarre fietsen. En met succes, want naast de grootste rijdbare fiets ter wereld heeft hij nog 100 andere fietsrecords op z’n naam staan. Zo ook de ‘kicker velo’: een fiets met voetballen als band. Je moet er maar opkomen 😉

 

Gerelateerd

Yvanka

Schrijft over (vrouwen)wielrennen en is altijd op zoek naar de leukste fietskleding, gadgets, events en persoonlijke fietsverhalen. Blogt daarnaast over het beginnen met wielrennen en alles wat daarbij komt kijken.

Meer artikelen van Yvanka

Geef een reactie

Inloggen