22 januari 2019 | Michael Kerkhof

Geen Ardennenklassiekers voor Roompot-Charles

Maandag ontving Roompot-Charles nog verrassend een wildcard voor Parijs-Roubaix, maar een dag later is er iets minder ruimte voor feestvreugde. De Nederlands-Belgische ploeg grijpt namelijk naast wildcards voor de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.

Waalse Pijl en LBL

De ASO maakte dinsdag de deelnemende ProContinentale ploegen bekend. Sport Vlaanderen-Baloise, Wallonie Bruxelles, Wanty-Gobert en Cofidis doen aan beide koersen mee. Euskadi-Murias, Rally UHC en Israel Cycling Academy zijn welkom in de Waalse Pijl, terwijl de Franse ploegen Arkéa-Samsic, Direct Energie en Vital Concept zich mogen opmaken voor Luik-Bastenaken-Luik.

Roompot mag naast Parijs-Roubaix ook meedoen aan de Ronde van Catalonië en de Amstel Gold Race. De uitnodigingen voor de Ronde van Vlaanderen en Gent-Wevelgem zijn nog niet verstuurd.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen