10 januari 2019 | Michael Kerkhof

Tour-organisatie deelt eerste wildcards uit aan Wanty en Cofidis

Wanty-Groupe Gobert en Cofidis mogen meedoen aan de 106e Tour de France, zo heeft de Tour-organisatie donderdag bekend gemaakt. De andere twee wildcards worden op een later moment uitgedeeld.

Terpstra in de wachtkamer

Naast het Belgische Wanty en het Franse Cofidis zijn ook de achttien WorldTour-ploegen zeker van deelname. De ASO maakt waarschijnlijk in maart de andere twee deelnemende ploegen bekend. Direct Energie (de ploeg van Niki Terpstra), Arkea-Samsic (Barguil, Greipel) en Vital Concept (Coquard, Rolland) beschikken over de beste papieren. Eén van hen kan deelname vergeten.

Wanty-Groupe Gobert en Cofidis finishten als eerste en tweede in de Europe Tour 2018. Androni-Giocatolli en Direct Energie finishten als derde en vierde. Roompot-Nederlandse Loterij finishte als vijfde, maar de kans op Tourdeelname is voor de tegenwoordig Nederlands-Belgische ploeg erg klein.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen