5 januari 2019 | Michael Kerkhof

Honderdste veldritzege een feit voor Van der Poel

Mathieu van der Poel heeft zaterdag in Gullegem voor de 100e keer in zijn profcarrière het zegegebaar mogen maken in een veldrit. De nog maar 23-jarige Nederlander rekende in de slotfase van de cross af met Gianni Vermeersch. Broer David van der Poel maakte het feest compleet door als derde te eindigen.

Hard werken

Van der Poel had op op papier weinig tegenstand. Wout van Aert, Toon Aerts, Laurens Sweeck, Lars van der Haar, Michael Vanthourenhout en nog meer toppers waren niet van de partij. In de praktijk verliep het toch iets anders en moest Van der Poel hard werken voor zijn 100e overwinning. Pas in het laatste deel van de cross moest Vermeersch lossen, en bedroeg het verschil aan de meet slechts 5 tellen.

Zijn overwinning in Gullegem betekent voor Van der Poel zijn 98e UCI-overwinning. De twee overwinningen van de Masters in Waregem rekent de organisatie ook mee, waardoor de zegeteller op 100 komt te staan. In Heerlen 2014 won Van der Poel zijn allereerste profveldrit, al was hij toen nog een belofte-renner. In dat opzicht is de GP Adrie van der Poel in Hoogerheide zijn eerste zege als prof. Het record is met 292 overwinningen in handen van Sven Nys.

Brussel

Zondag staat in Brussel de volgende cross op het programma. De ‘Brussels Universiteit Cyclocross’ maakt deel uit van de DVV Trofee, waarin Van der Poel een voorsprong van acht tellen verdedigt op Toon Aerts.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Één reactie op “Honderdste veldritzege een feit voor Van der Poel

  • Inmiddels 101, werkelijk klasse maar het begint ook een beetje saai te worden. Het zou spannender zijn als hij een aantal ronden wacht en het spelletje meespeelt, ook interessanter voor onze zuiderburen. Bij de dames hebben ze ook al pech de laatste tijd.

Geef een reactie

Inloggen