31 december 2018 | Yvanka

7 toertochten om 2019 goed mee te beginnen

Vandaag maak je alweer de laatste fietstocht van het jaar! Of misschien heb je de laatste tocht van 2018 er zelfs al op zitten? Hoe dan ook, vanaf morgen begin je het fietsjaar weer met een ‘schone lei’ en dus is het tijd om de leukste toertochten van begin 2019 uit te zoeken. Welke mag je niet missen? Wij zetten er 7 van de NTFU voor je op een rij. 

1. Goede Voornemens Winter Ride 2019

Waar: Soest
Wanneer: zaterdag 5 januari
Afstand: 55-70 km

Tempo Soest organiseert ook dit jaar weer de ‘winter ride’ (dit keer zonder sneeuw), een mooie afwisselende tocht over gravelpaden en overharde en verharde (bos)paden. Vanaf Soest ga je door de bossen richting Amersfoort waar je alvast een kuitenbijtertje mee kunt pakken. Vervolgens ga je door naar Zeist waar ook midden in de bossen een leuke klim te vinden is. In totaal kun je bijna 500 hoogtemeters maken. De terugweg gaat over het breedste fietspad van Nederland op de vliegbasis Soesterberg en ook langs de Soester duinen.

Inschrijven kan hier.

2. Nightride Natuurmonumenten/ Specialized Vedrit

Waar: Montferland
Wanneer: zaterdag 5 januari
Afstand: 34km

Dit is er een voor de avontuurlijke mountainbikers! Op 5 januari organiseren Natuurmonumenten en Specialized weer een nightride van 34km. Het decor van de Nightride is het Bergherbos in Montferland, een uitgestrekt bos met pittige heuvels waar een van de mooiste MTB-routes van Nederland ligt. Ook dit jaar start de Nightride met een bijzonder MTB-evenement bij het Europese hoofdkantoor van Specialized in ’s Heerenberg. Het is een unieke avond waarin alles draait om mountainbiken én gezelligheid.

Inschrijven kan hier.

3. Winterfiets Elfsteden fietstocht 2019

Waar: Leeuwarden
Wanneer: zaterdag 3 februari
Afstand: 205km

Dé alternatieve Elfstedentocht op de fiets, voor als de rayonhoofden nog niet tevreden zijn over de ijsdikte 😉 Na de start vanuit de Elfstedenhal in Leeuwarden, volg je met de 205 km lange route het traditionele Elfsteden schaatsparcours zo dicht mogelijk. Daarbij kom je o.a. over het beroemde, maar lastige bruggetje bij Bartlehiem en het unieke tegelbruggetje. Verzamel alle knipjes in je watervaste Elfsteden stempelkaart, geniet onderweg van muziek en ‘Koek en Zopie’ en ontvang bij de finish aan de Bonkefeart een 11-Steden kruisje!

Is deze uitdaging je iets té heftig, dan is er ook nog de verkorte 7-Steden variant van 90 km met de start en finish in Sneek. Inschrijven kan hier.

4. Swolsebostocht 2019

Waar: Wapenveld
Wanneer: zaterdag 16 februari
Afstand: 30-45-60km

Ook dit jaar organiseert Toerclub Swolland de Swolsebostocht. Het is een prachtige MTB- en veldtocht over Veluwse heide en bossen. De Swolsebostocht start vanaf de sportkantine WZC, gaat van daaruit de noordelijke Veluwezoom op en heeft een zuidelijke lus door het Zwolse Bos. Door het heuvelachtige karakter is het niet alleen een mooie, maar ook pittige tocht. De exacte route wordt altijd aangepast aan de aanwezige (weers)omstandigheden en mogelijkheden, waardoor er elk jaar weer nieuwe uitdagingen in de route zitten.

Kwaliteit van de tocht staat voorop en wordt door de NTFU gewaardeerd met de hoogste “NTFU Extra Goed Geregeld” classificatie. Inschrijven kan hier.

5. Social Ride 2019

Waar: Zwolle
Wanneer: zaterdag 3 maart
Afstand: 70km

Frank Lankman en Marijn de Vries organiseren samen onder de naam Ride Along diverse fietstochten. Zo ook op zondag 3 maart, dan start de eerste gratis ‘social ride’ van 2019. Een gezellige tocht om het seizoen mee te openen waarbij iedereen met een racefiets welkom is! Je gaat ongeveer 70 kilometer fietsen met onderweg uiteraard een lekker bakje koffie. Marijn: ”Het motto is samen uit samen thuis, eventueel splitsen we voor de verkeersveiligheid op als we met veel zijn. Na afloop kun je in de Vlaamse Hoogmis wat eten, drinken en Kuurne – Brussel – Kuurne kijken als je zin hebt.”

De social ride start om 10.00 uur voor café De Vlaamse Hoogmis, meer informatie vind je hier.

6. Bruintje Beer Toertocht 2019

Waar: Groningen
Wanneer: zondag 24 maart
Afstand: 50-90km

Foto door: NTFU

De Bruintje Beer toertocht is een zeer goed verzorgde tocht door het mooie Westerwolde in Oost-Groningen. Je fietst door de prachtige natuur van Westerwolde met diverse moerassen, bossen en vennetjes én je komt onderweg ook nog diverse historische gebouwen tegen. Naast gratis koffie bij de start wordt elke deelnemer onderweg getrakteerd op koffie en gebak en na afloop van de tocht ontvangt iedere deelnemer een goed gevulde goodie bag.

Inschrijven kan hier.

7. Ronde van Noord-Holland 2019

Waar: Alkmaar
Wanneer: zaterdag 13 april
Afstand: 40-60-110-160 km

Eén van de oudste toertochten van Le Champion met routes langs de mooiste plekjes van de provincie. Denk aan de bloeiende tulpenvelden, groene polders, historische stolpboerderijen en karakteristieke Noord-Hollandse dorpjes. De Ronde van Noord-Holland heeft vier verschillende afstanden met startlocaties in Alkmaar, Hoorn en Oostzaan.

Inschrijven kan hier.

Headerfoto via: NTFU

Gerelateerd

Yvanka

Schrijft over (vrouwen)wielrennen en is altijd op zoek naar de leukste fietskleding, gadgets, events en persoonlijke fietsverhalen. Blogt daarnaast over het beginnen met wielrennen en alles wat daarbij komt kijken.

Meer artikelen van Yvanka

6 reacties op “7 toertochten om 2019 goed mee te beginnen

Geef een reactie

Inloggen