30 december 2018 | Michael Kerkhof

Hoe actief was jij volgens Strava in 2018?

Het is bijna 2019, dus is het tijd om terug te blikken op 2018. Strava doet dat uiteraard ook en heeft voor iedereen een ‘persoonlijk’ filmpje in elkaar geknutseld. Heb je Strava? Log dan even in, want zo kom je achter wat geinige statistieken over je sportjaar.

Leuke feitjes

Door het filmpje kom je te weten hoeveel dagen je volgens Strava hebt gesport, wat je favoriete tijdstip van de dag was om te bewegen, hoeveel kilometer je langste training was, welke activiteit de meeste kudos heeft gekregen, hoeveel KOM’s je uiteraard hebt gepakt en nog veel meer. Kortom: leuk om te weten én om mee te pronken bij je sportvrienden.

Nog wat cijfertjes: er werden in 2018 liefst 3,6 miljard kudos uitgedeeld. De foto van Chris Froome tijdens de Tour of Britain leverde liefst 18.289 duimpjes omhoog op (en de teller loopt nog door). Een record, want geen enkele Strava-sporter kreeg meer kudos dan de Brit. In 2018 werd er elk 25 seconden een activiteit geüpload naar Strava, waarbij de gemiddelde fietsrit 1:37 uur duurde en 35,2 kilometer lang was. Dinsdag en zondag zijn de favoriete dagen om op stap te gaan, blijkt uit de cijfers. Op dinsdag klokken zowel de fietsers als hardlopers de snelste tijden.

Bier of koffie?

Nog een nutteloos feitje: fietsers gebruiken vaker een koffie-emoji dan hardlopers. De lopers gebruiken daarentegen eerder een bier-emoji dan fietsers, bij wie deze emoticon op de tweede plek staat. Ofwel: hardlopers drinken liever een biertje, wielrenners een bak koffie.

Meer statistiekjes lezen? Kijk dan hier. Vergeet vooral niet om in te loggen en je video te bekijken!

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

2 reacties op “Hoe actief was jij volgens Strava in 2018?

  • Strava is wel echt een serieus platform. 8 kilometer hardlopen is niet slecht, als je dat met nog geen 10 kilometer per uur doet wordt het wel weer iets anders.
    Wat het fietsen betreft, 35 kilometer per rit met een snelheid van 22 kilometer per uur. Dat is echt serious shit. Daarmee maak je je buurman jaloers en daar gaat het om.

Geef een reactie

Inloggen