19 december 2018 | Michael Kerkhof

Van der Sande geschorst na positieve dopingtest

Tosh Van der Sande heeft tijdens de Zesdaagse van Gent positief getest, dat laat zijn ploeg Lotto-Soudal weten. De Belg testte tussen 12 en 18 november positief op een toegelaten substantie in de neusspray Sofrasolone. Hij heeft het gebruik destijds alleen niet aan de dopingcontroleurs gemeld.

Derde in de Zesdaagse

‘Na het onderhoud met de renner heeft de Raad van Bestuur beslist de renner te schorsen in afwachting van het UCI onderzoek, mede om de renner toe te laten zijn verdediging zo goed mogelijk te onderbouwen’, laat Lotto-Soudal in een verklaring weten.

Van der Sande werd in de Zesdaagse van Gent samen met Jasper De Buyst derde. De 28-jarige renner deed dit jaar mee aan zowel de Giro als de Vuelta.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen