13 december 2018 | Michael Kerkhof

Nibali gaat in 2019 voor de Giro en Tour

Vincenzo Nibali richt zich in 2019 op zowel de Giro d’Italia als de Tour de France, dat heeft de Haai van Messina laten weten tijdens de perspresentatie van zijn ploeg Bahrain-Merida. “Het winnen van de Giro is het grote doel voor 2019.”

Samenwerking met McLaren

In het Kroatische Hvar werd de WorldTour-ploeg aan de pers voorgesteld. Bahrain-Merida is buitengewoon ambitieus en zal volgend jaar zelfs gaan samenwerken met McLaren. Sterker nog: McLaren wordt voor 50% eigenaar van het wielerteam. Het F1-team stopt naast veel geld (het budget van de F1-ploeg bedraagt zo’n 225 miljoen euro) ook veel expertise in de wielerploeg. Samen willen ze de beste wielerploeg ter wereld worden.

Bahrain-Merida (de ploeg blijft in 2019 zo heten) behaalde het afgelopen seizoen 26 overwinningen en trok voor het komende seizoen acht nieuws renners aan: Rohan Dennis, Damiano Caruso en Dylan Teuns (allen BMC), Marcel Sieberg (Lotto-Soudal), Phil Bauhaus (Sunweb), Jan Tratnik (CCC), Stephen Williams (SEG) en Andrea Grosio (d’Amico). Toch blijft Vincenzo Nibali de onbetwiste kopman.

Knoop doorgehakt

Net als in 2016 gaat De Haai voor de dubbel Giro-Tour. Toen won hij de Giro en stelde hij teleur in de Tour. In 2019 is de Giro opnieuw de belangrijkste koers voor de Italiaan. “Ik heb de knoop doorgehakt. Ik ga ze weer allebei rijden. Het winnen van de Giro is het grote doel voor komend seizoen. Het parcours van de Giro en Tour bevallen mij. Daarom heb ik nu voor deze dubbel gekozen”, aldus Nibali.

Wie Nibali in de Giro tegenkomt is nog maar de vraag. Veel toppers twijfelen tussen de Giro en de Tour, zoals bijvoorbeeld Tom Dumoulin. Ilnur Zakarin en Alejandro Valverde hebben hun Giro-deelname wel bevestigd.


De nieuwe kleding van Bahrain-Merida. Extra streepjes..


Wielrennen meets Formule 1. Nibali kijkt naar de oranje McLaren van Fernando Alonso of Stoffel Vandoorne.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen