7 december 2018 | Michael Kerkhof

Amstel Gold Race start in 2019 op het Vrijthof

De start van de Amstel Gold Race 2019 verhuist in Maastricht van de Markt naar het Vrijthof. Het plein is groter en biedt meer ruimte voor zowel de start van de mannen- als vrouwenwedstrijd en de bijbehorende presentaties.

Vrijthof

“We hadden al enkele jaren het Vrijthof op het oog als startlocatie en toen de gemeente Maastricht met het voorstel kwam de start naar dit plein te verhuizen, hebben we direct toegehapt. We zijn zeer verheugd dat we het Vrijthof kunnen betrekken bij de start van de Amstel Gold Race”, laat de organisatie weten.

Op zondag 21 april staat het Vrijthof dus even niet vol met fans van André Rieu, maar gaat alle aandacht uit naar mede-Limburger Tom Dumoulin. De Markt wordt dan een wielerdorp waar alle teambussen staan opgesteld. Er wordt vervolgens in parade naar het Vrijthof gereden, waar de presentaties plaatsvinden.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen