5 december 2018 | Michael Kerkhof

NK Tegenwindfietsen vindt zaterdag plaats

“We kriehen sturm”, schrijft de organisatie van het NK Tegenwindfietsen, dus vindt aanstaande zaterdag (8 december 2018) op de Oosterscheldekering het evenement plaats. Volgens Buienradar wordt er minimaal windkracht 7 verwacht. Dat is voldoende om het Nederlands kampioenschap te organiseren.

NK Tegenwind

Het NK Tegenwindfietsen wordt voor de vijfde keer georganiseerd. Deelnemers moeten op een gewone fiets met terugtraprem 8,5 kilometer tegen de wind in fietsen. In 2013, 2014, 2015 en 2016 ging het evenement door, maar vorig jaar bleef de storm uit en vond het geen doorgang. Begin 2018 leek het NK dan toch georganiseerd te kunnen worden, maar kwam de wind vanuit de verkeerde kant. Zaterdag zit alles – eindelijk – weer mee.

De allereerste editie werd in 2013 gewonnen door Bart Brentjens. De jaren erna stond er meer wind en wonnen Wouter Mesker, Pico de Jager en Teun Sweere. Inschrijven (zowel individueel als in ploegverband) kan via deze site.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen