30 november 2018 | Michael Kerkhof

Sky past Castelli-kleding aan

Nieuw seizoen, nieuwe kleding. Marketingtechnisch is daar natuurlijk niets mis mee en dat weet Team Sky maar al te goed. De Britse ploeg rijdt al jaren in het zwart met blauwe strepen, maar zal vanaf volgend jaar in het volledig zwart/blauw te bewonderen zijn. Ter hoogte van de borst kleurt het nieuwe shirt tot aan de kraag blauw.

Blauw/zwart

Sky reed dit seizoen – zoals alle voorgaande jaren – in het zwart met blauwe strepen en witte Sky-letters, maar was in de Tour de France te zien in het zwart/wit. Dat deed de ploeg om aandacht te vragen voor ‘Ocean Rescue’, een campagne van Sky News. Volgend jaar blijft Ocean Rescue gewoon op het shirt staan, maar keert de ploeg wel weer terug naar haar roots: het zwart met blauw. Voor de campagne is nu een plaats in de kraag vrijgemaakt.

Op social media stuurde Team Sky de eerste foto’s van de nieuwe kleding de wereld in. Samen met Castelli, met wie Sky sinds eind 2016 samenwerkt, is de kleding ontwerpen. “Het is niet alleen wat betreft kleuren nieuw, maar ook qua materiaal is het van de allerbeste kwaliteit”, zegt het Italiaanse bedrijf erover. “De zesde generatie aeroshirts zijn aerodynamischer, lichter en comfortabeler dan ooit tevoren.”

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Één reactie op “Sky past Castelli-kleding aan

Geef een reactie

Inloggen