15 november 2018 | Michael Kerkhof

Van Aert krijgt toestemming om te onderhandelen

Wout van Aert heeft van de UCI toestemming gekregen om te onderhandelen met een nieuwe ploeg, dat meldt persagentschap Belga. Van Aert verbrak onlangs zijn contract bij Sniper Cycling Team en stond sindsdien ploegloos aan de start van diverse veldritten. Van de internationale wielerbond heeft de Belg nu dus toestemming gekregen om te onderhandelen met een nieuwe werkgever.

Transferverzoek

Van Aert heeft voor 2020 getekend bij LottoNL-Jumbo en zou in 2019 ‘gewoon’ rijden voor Sniper Cycling Team, het management achter Veranda’s Willems-Crelan. Van Aert verbrak onlangs echter zijn contract vanwege ‘dwingende redenen’ en reed even zonder merken op zijn regenboogtruitje in het veld rond, waarna sinaasappelmerk Cibel als privésponsor instapte. Van Aert zag de fusie met Roompot niet zo zitten en hekelde de werkwijze van ploegbaas Nick Nuyens.

Sniper wilde Van Aert niet zonder slag of stoot laten gaan en eiste een opstapvergoeding, maar de rechtbank in Mechelen zou pas omstreeks oktober 2019 de zaak kunnen behandelen. Voor Van Aert zou dat een streep door het wegseizoen 2019 betekenen, waarop zijn advocaat een voortijdig transferverzoek bij de UCI indiende. Dat verzoek is dus goedgekeurd. Van Aert is nu vrij om in 2019 voor een nieuwe ploeg te rijden.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen