7 november 2018 | Edwin Haan

Vredestein terug in WorldTour met AG2r-LaMondiale

Over Vredestein hoor je niet zo heel veel in de bandenscene. Daar willen ze zelf graag verandering in aanbrengen, reden om te gaan samenwerken met de AG2R – La Mondiale profploeg. Ze hebben een contract voor twee jaar gesloten.

De overeenkomst betekent dat na een afwezigheid van tien jaar er weer Vredestein-fietsbanden zullen worden ingezet op het hoogste niveau van de wielersport. Het AG2R-team gaat rijden met fietsen van Eddy Merckx, de 525. Daar berichten we al eerder over.

Vredestein Fortezza Senso T

De fietsen van de AG2R-ploeg worden uitgerust met Vredesteins Fortezza Senso T, een tube met handgemaakt katoenen karkas, in maat 700x25C. Deze band heeft een 290 TPI katoenen karkas. De compound van All Weather Silica (AWS) moet zorgen voor voldoende grip op droog en nat wegdek. De band heeft een polycotton anti-leklaag. Tijdens de klassiekers op kasseien wordt er gekozen voor de bredere 28c variant.

Edwin Haan

Fietst op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

Geef een reactie

Inloggen