25 oktober 2018 | Michael Kerkhof

Cavendish blijft Dimension Data trouw in jacht op record

Mark Cavendish viel dit seizoen niet op door zijn geweldige prestaties, maar toch is er nog een beetje goed nieuws te melden omtrent de Brit. Cavendish heeft namelijk zijn contract bij Dimension Data verlengd en krijgt ook een plek in de nieuwe raad van toezicht.

Op jacht naar de 34

“Het is geen geheim dat 2017 en 2018 lastige jaren voor mij waren, mede door blessureleed en ziekte”, zegt Cav op de site van zijn ploeg. Door de ziekte van Pfeiffer kon hij dit seizoen niet op topniveau presteren en was hij genoodzaakt om eind juli al een punt achter zijn seizoen te zetten. “Het was vooral heel zwaar om niet te doen wat ik het liefste doe: op de fiets stappen.”

Ondanks twee magere seizoenen is de 33-jarige Cavendish niet minder ambitieus. Integendeel: hij gaat er alles aan doen om het record van Eddy Merckx (34 ritoverwinningen in de Tour) te verbreken. Cavendish heeft nog vier zeges nodig om op gelijke hoogte met De Kannibaal te komen. “Na 30 zeges lijkt het niet heel moeilijk om het aantal op 34 te zetten, maar dat is het natuurlijk wel. Het winnen van überhaupt een etappe is al lastig, laat staan vier. Ik geef echter niet zomaar op.”

Sterke ploeg

Dimension Data is erg actief op de transfermarkt. De Zuid-Afrikaanse ploeg haalde al Enrico Gasparotto, Giacomo Nizzolo, Romain Kreuziger, Lars Bak, Michael Valgren, Danilo Wyss, Stefan de Bod en Rasmus Tiller. Woensdag werd de contractverlenging van Cavendish’ luitenant Bernhard Eisel wereldkundig gemaakt.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Één reactie op “Cavendish blijft Dimension Data trouw in jacht op record

Geef een reactie

Inloggen