21 oktober 2018 | Menno Grootjans

Review: DT Swiss PR 1400 Dicut Oxic

Het is nogal wat daar bij DT. Tientallen wielen voert de Zwitserse firma. Die allemaal aangeduid worden met een cijfercombinatie. Zo ook deze DT Swiss PR 1400 Dicut Oxic.

1400

DT Swiss= Zwitsers. Dat is duidelijk. PR is Performance Road. 1400 is de positionering in de reeks. Zo zijn er PR 1100, 1400, 1600 en 1800 wielen. De 1400 is er met twee velghoogtes: 21 en 32 mm. De termen Dicut en Oxic staan dan weer voor de afwerking. Je ziet goed wat voor afwerking: zwart. De aluminium velgen hebben een speciale coating. Zwart is ‘in’.

20/24

De opbouw is: 20 platte spaken in het voorwiel, 24 achter en een limiet van 120 kilo voor de berijder. Er zijn ook schijfremmodellen voor steekassen. De 1400 weegt respectievelijk 655 en 835 gram, zonder de snelspanners ( 87 gram gram). Een relatief smal velgprofiel (18 millimeter binnenmaat en 21 mm aan de buitenkant). Ideaal voor als je voor 23 of 25 mm banden gaat.

240

De naven en spaken zijn natuurlijk ook van de DT-Swiss. We reden slechts kort met de ‘1400’ wielen maar als we voor aluminum wielen zouden gaan en als we grote fans van zwart zouden zijn dan… Ze zijn stijf en licht en de coating blijft lang goed ( lees= zwart). We moeten wel zeggen dat we niet lang genoeg ( lees: regen en hagelbuien) gereden hebben om te checken of dit op termijn dit ook zo blijft. Maar we hebben van buitenlandse collega’s goede geluiden gehoord. De prijs van bijna 1000 euro is, in vergelijking met modellen van carbon, aangenaam. Natuurlijk, hoge carbon wielsetjes zijn meer ‘hip’, maar zo’n setje alu Zwitsers: praktisch, mooi en zwart. Doe maar.

DT Swiss PR 1400 Dicut Oxic € 999,-
Meer info: dtswiss.com

Menno Grootjans

Nestor in het illustere gezelschap dat zich Fiets-redactie noemt. Werkt al sinds mensenheugenis voor Fiets, toen nog als MTB-redacteur….met baard! Import-Brabander met grote voorliefde voor “de cross”. Laat zich niet snel uit het veld slaan, maakt zijn testen zelfs met gescheurde achillespezen af…en altijd op tijd. Menno is het hele jaar in vorm, zowel op de weg als op het toetsenbord, en zorgt ervoor dat je in ieder nummer van Fiets weer de nieuwste racers te zien krijgt. “Hallo, met Menno”, is al genoeg om via de telefoon de nieuwste Dogma’s los te krijgen. We verdenken hem van het stiekem hebben van een 2e huis op Mallorca waar hij onder het mom van “een persintroductie” met grote regelmaat heen gaat om lekker te fietsen.

Strava: http://www.strava.com/athletes/2985578

Meer artikelen van Menno Grootjans

Geef een reactie

Inloggen