17 oktober 2018 | Yvanka

Het ultieme fietsmeubel: de Domus

Je fiets verdient het mooiste plekje in huis, toch? Daar dachten de mensen achter Vadolibero ook zo over en dus besloten zij hét ultieme fietsmeubel te creëren. Een prachtige houten kast, waarmee iedere fiets in een waar kunstwerk verandert. Met ook nog eens ruimte voor al je fietskleding, accessoires en meer.

Het Italiaanse merk Vadolibero is opgericht door Antonella en Ran: ”We believe that beautiful bicycles are like pieces of art, that deserve to be showcased at home. And we have our own unique way to do it”. Drie jaar geleden begonnen ze met het creëren van meubels, waarmee fietsen op een unieke en vooral mooie manier in huis getoond kunnen worden. Inmiddels hebben ze diverse producten, waarmee je jouw fiets letterlijk op een voetstuk plaatst. En één meubelstuk springt daar toch wel echt tussenuit: de Domus.

 

Domus

De Domus is misschien wel het ultieme fietsmeubel voor elke fietsliefhebber. Een ode aan de fiets en dat midden in de woonkamer. Antonelle en Ran noemen ‘m ”The ultimate celebration of your cycling passion: an illuminated piece of furniture that turns your bike into a work of art”.

De Domus is gemaakt van duurzaam massief hout en maakt dus van je fiets een waar kunstwerk. En dat kan dus ook met iedere fiets, dankzij de roestvrijstalen universele klem. Deze stel je eenvoudig af, zodat het wiel erin klikt. Let ook op de verfijnde details, zoals het metalen kledingrek, in de vorm van een stuur. Aan de twee lederen haken kan je bijvoorbeeld je helm of jas ophangen. En de roestvrijstalen buis dient tegelijkertijd ook als LED-lamp. Je zet deze eenvoudig aan en uit, dankzij een aanraaksensor in de buis. ’s Avonds geeft dit een mooi en subtiel licht, waardoor je fiets letterlijk in de spotlights staat.

De Domus heeft verrassend veel ruimte voor accessoires en fietskleding. Onderin kan je voor kiezen voor 1, 2 of 3 eikenhouten lades. Zo berg je bijvoorbeeld netjes je fietsschoenen, gereedschap, bidons en schoonmaakspullen op. En als je meer ruimte nodig hebt, kan je ook nog één grote lade of meerdere scheidingswanden en kleine laden toevoegen. Aan de zijkant van de kast vind je ook nog eens acht massieve houten paaltjes die je volledig naar wens kunt plaatsen, dankzij de gaten in het zijpaneel. Hier hang je vervolgens je backpack, jas of helm aan op.

Heb je nóg meer ruimte nodig? Dan kan je ervoor kiezen om nog een extra element aan de kast toe te voegen. Je hebt keuze uit de Mag Unit (35cm breed) of de Side Unit (50cm breed). Allebei met 4 planken die je naar wens kunt positioneren.

Specificaties:

  • Hoogte 200 cm
  • Breedte 200 cm
  • Stalen handlebar 238 cm
  • Diepte 60 cm
  • Side Unit: 200x50x60 cm
  • Mag Unit: 200x35x60 cm

Grote kast, groot prijskaartje

De Domus is trouwens verkrijgbaar in verschillende kleuren hout, zoals natural oak, dark brown oak, black oak en Canoletto walnut. Door het handige design, is iedere Domus naar wens en smaak in te delen, maar daar hangt dan wel weer een flink prijskaartje aan. Zo heb je de ‘basic’ Domus vanaf €4600.

Je moet er ruimte (en geld) voor over hebben, maar dan heb je ook gegarandeerde een eye-catcher in je woonkamer! Meer weten over het merk Vadolibero en de Domus? Bezoek de website.

Gerelateerd

Yvanka

Schrijft over (vrouwen)wielrennen en is altijd op zoek naar de leukste fietskleding, gadgets, events en persoonlijke fietsverhalen. Blogt daarnaast over het beginnen met wielrennen en alles wat daarbij komt kijken.

Meer artikelen van Yvanka

2 reacties op “Het ultieme fietsmeubel: de Domus

Geef een reactie

Inloggen