12 oktober 2018 | Michael Kerkhof

Getest: Zero RH+ Lab Jacket

De koude wintermaanden komen er  helaas weer aan, maar na een bloedhete (na)zomer mogen we eigenlijk niet klagen. Je kunt er voor kiezen om de fiets voorlopig in de schuur te zetten en te gaan Zwiften, maar de echte bikkels blijven natuurlijk doortrainen. Met de juiste winterkleding blijf je ook buiten op de fiets warm, dus zullen wij de komende tijd diverse winterproducten onder de loep nemen. Vandaag: de Lab Jacket van Zero RH+.

Zero RH+ Lab Jacket

Zero RH+ is een Italiaans bedrijf dat nabij Milaan werd opgericht. Een bezoekje aan de digitale webshop zegt eigenlijk al voldoende: het is qua kleding een kleurrijk bedrijf. Qua kleding? Ja, want de helmen en brillen zijn naar mijn mening niet spectaculair en van de categorie dertien in een dozijn. De kleding oogt frisser en stijlvol.

Zero RH+ Lab Jacket

De Lab Jacket voelt dik aan en is geschikt voor trainingsritjes bij een temperatuur van 5 tot 12 graden Celsius. Het wind- en waterdichte jasje ziet er gesoigneerd uit en heeft drie diepe zakken om je sleutels, repen en/of binnenbanden in te stoppen. Aan de buitenkant van het rechtervakje zit er ook nog een rits en een ander klein opbergvakje. Dat zet het totaal op vier.

Kort, maar krachtig

Wat valt er nog meer op? De stoffige binnenkant verdient niet de schoonheidsprijs, maar voelt wel warm aan (en daar is de jas ook voor gemaakt). De onderkant van de jas heeft een siliconen strookje voor extra grip. Bij de mouwen en in je nek is er een zachtere stof genaaid voor wat extra comfort. Als het écht koud is, zorgt het er bij je mouwen in elk geval voor dat er geen ruimte ontstaat tussen je handschoenen en je jas, want doordat de mouw iets langer is loopt het prima in elkaar over. De jas zelf voelt wat kort en strak aan, terwijl ik normaliter met maat M geen problemen heb. Een maatje groter dan normaal is dus geen overbodige luxe.

Zero RH+ Lab Jacket
Drie zakjes om je repen en/of sleutels weg te steken.

Met een temperatuur van 12/13 graden Celsius ging ik op pad om de jas voor de eerste keer te testen. Gewapend met slechts een zweetsingletje en de jas had ik niet veel om het lijf, maar dat was – zo bleek achteraf – maar goed ook. Bloedheet was het! Met deze jas krijg je het de komende tijd echt niet koud. Een week later probeerde ik het opnieuw, ditmaal was het een stuk kouder (7 graden) en volgens de richtlijnen ideaal weer voor de Lab Jacket. In de frisse ochtenddauw was het met deze jas niet moeilijk om het warm te krijgen, al was het achteraf misschien verstandiger om wél handschoenen aan te doen..

Kortom: de Zero RH+ Lab Jacket houdt je in de koude wintermaanden warm, maar als de temperatuur ook maar een klein beetje stijgt kun je de kleurrijke kleding beter links laten liggen. De prijs (€149,95) is trouwens aan de hoge kant..

Specificaties:
– 89% polyester
– 3 grote zakken, 1 kleine zak
– Grip Fit Xlight taille grijper met siliconen strook
– Volledige ritssluiting
– Reflecterend
– Best te gebruiken bij 5-12 graden Celsius
– Windproof
– Maten: S tot XXXL
– Prijs: €149,95

Meer informatie over de Lab Jacket vind je op de site van Zero RH+.

Zero RH+ Lab Jacket
De onderlaag zorgt ervoor dat je geen koude handen krijgen, maar dan moet je straks natuurlijk wel handschoenen dragen..
Zero RH+ Lab Jacket
Een extra opbergvak. Handig!
Zero RH+ Lab Jacket
Een siliconenlaag voor extra grip. Het jasje voelt wat kort aan, maar door de goede grip blijft het op de juiste plek zitten.

 

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

2 reacties op “Getest: Zero RH+ Lab Jacket

  • Ik heb dit jasje in de lente in uitverkoop gekocht voor 90 euro. 12 graden is echt te warm voor deze winterjas. Ik heb het enkele weken geleden de eesrte keren gedragen toen het rond 5°c was ’s morgens. Ik vermoed dat ik deze zelfs tot onder het vriespunt kan dragen, mits een extra undershirt. Er komt effectief geen rijwind binnen in de mouwen, iets wat bij veel jasjes een punt van ergernis is, want dat zorgt meteen voor een koudegevoel.
    Ademen is een beetje ene probleem, maar dat is bij zowat alle winterjasjes zo. Na een tijdje voelt het wat klammer aan. Zonder té storend te worden.
    Ik ben een tevreden gebruiker.

Geef een reactie

Inloggen