6 oktober 2018 | Michael Kerkhof

Belgische renner Jimmy Duquennoy (23) overleden

België is opnieuw opgeschrikt door een sterfgeval in de wielersport. De 23-jarige Jimmy Duquennoy werd vrijdagavond het slachtoffer van hartfalen en is in zijn huis overleden. Duquennoy kwam uit voor WB Aqua Protect Veranclassic.

Duquennoy

Via social media heeft zijn ploeg het triest nieuws bevestigd. “We hebben vanmorgen het meest verschrikkelijke nieuws vernomen. Jimmy was de liefste en zachtaardigste persoon. Wij wensen zijn vrienden en familie alle sterkte toe. Rust in vrede.”

Duquennoy werd in 2015 semi-prof bij Color Code en tekende een jaar later bij Wallonie Bruxelles. Vorig jaar maakte hij de overstap naar het ProContinentale WB Aqua Protect Veranclassic, waarvoor hij dit jaar onder andere meedeed aan Gent-Wevelgem, de E3 Harelbeke en Parijs-Roubaix. In de Franse klassieker werd hij 56e. Woensdag deed Duquennoy nog mee aan de Sparkassen Münsterland Giro, maar haalde hij de finish niet.

Op social media regent het steunbetuigingen aan het adres van vrienden en familie. Collega-renners reageren verdrietig op het heftige nieuws.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen