24 september 2018 | Yvanka

Rozemarijn Ammerlaan pakt wereldtitel – tijdrit junioren

Het eerste goud voor Nederland is binnen! Rozemarijn Ammerlaan heeft zojuist de individuele tijdrit bij de junioren gewonnen tijdens het WK in Innsbruck.

De 18-jarige was de Italiaanse Camilla Alessio en de Britse Elynor Backstedt te snel af. Net na de race reageert ze: ”Het is een enorme verrassing. Ik heb er geen woorden voor”. Rozemarijn reed het parkoers van 20 kilometer in een tijd van 27:02 en was daarmee zeven seconden sneller dan Alessio. Bij het eerste tussenpunt lag Ammerlaan nog tweede, maar in het laatste gedeelte bleek ze de beste van allemaal.

Rozemarijn is goed bezig, in juni veroverde ze in Bergen op Zoom ook al de Nederlandse titel tijdrijden bij de junioren.

 

Yvanka

Schrijft over (vrouwen)wielrennen en is altijd op zoek naar de leukste fietskleding, gadgets, events en persoonlijke fietsverhalen. Blogt daarnaast over het beginnen met wielrennen en alles wat daarbij komt kijken.

Meer artikelen van Yvanka

Één reactie op “Rozemarijn Ammerlaan pakt wereldtitel – tijdrit junioren

  • was het niet zo dat ze op het 1e punt 2e lag, maar al 11 seconden voorsprong op Backstedt. En daar nog 7 van over gehouden had op de meet. In het laatste gedeelte was ze dan ook niet de beste van allemaal. Overall heeft ze d’r krachten het beste verdeeld, dat wel.

Geef een reactie

Inloggen