18 september 2018 | Yvanka

Custom made fietsschoenen met Artful Kicks

Je kent ze wel, profs die met volledig custom made fietsschoenen rondfietsen. Van de meest prachtige ontwerpen tot aan superhelden, felle kleuren en op z’n zachtst gezegd bijzondere creaties. Maar wist je dat deze custom made fietsschoenen voor iedereen verkrijgbaar zijn? Ja, ook voor jou! 

Creatief met verf én schoenen. Dat is de kracht van het bedrijf Artful Kicks, opgericht door de Brit Simon Fellows. Hij maakt eigenlijk mini kunstwerkjes van fietsschoenen. Volledig met de hand geschilderd en dus stuk voor stuk uniek. Simon heeft sinds 2015 al meer dan 200 paar schoenen geschilderd en heeft daarmee de nodige ervaring. Geen kunstwerk is hem gek genoeg, zo’n beetje alles is mogelijk en ook op elk type schoen. Zo heeft hij schoenen van SIDI, Bontrager, Shimano, GIRO, Fizik, Specialized en Rapha al omgetoverd tot kunstwerkjes.

Het talent van Simon is ook bij de profs en bekende fietsmerken niet onopgemerkt gebleven. Zo schilderde hij voor Specialized de schoenen van Peter Sagan en maakte hij in samenwerking met Rapha de schoenen voor Lary Warbasse.

Het schilder proces

Hoe het werkt? Jij stuurt je (bij voorkeur) nieuwe fietsschoenen naar hem op met een zo uitgebreide omschrijving of een aantal voorbeelden van het gewenste ontwerp. Vervolgens ontvang je ze beschilderd en al terug. Of je laat Simon jouw favoriete schoen bestellen, die hij vervolgens bewerkt en in Nederland laat bezorgen.

Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat de kunstwerkjes er na een aantal fietsritten af zijn. Simon besteed ontzettend veel aandacht aan het handmatig aanbrengen van de verf en dus ook aan de bescherming ervan. Zo gebruikt hij alleen de meest waterbestendige verf die extreem goed hecht aan allerlei materialen, zoals leer, mesh, stof en lakleer). Daarnaast worden er meerdere beschermlagen toegepast, die de schoen beschermen tegen krassen en vuil.

Inspiratie

Benieuwd naar zijn portfolio? Bekijk hieronder een aantal van zijn custom made fietsschoenen of bezoek de website.

Zou jij custom made fietsschoenen willen?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

 

 

Gerelateerd

Yvanka

Schrijft over (vrouwen)wielrennen en is altijd op zoek naar de leukste fietskleding, gadgets, events en persoonlijke fietsverhalen. Blogt daarnaast over het beginnen met wielrennen en alles wat daarbij komt kijken.

Meer artikelen van Yvanka

4 reacties op “Custom made fietsschoenen met Artful Kicks

  • Leuk al die mooie schoenen. .ik draag zelf ook “design” fietsschoenen. Ik doe het echter zelf, op nieuwe en oudere schoenen. Zo heb ik een paar oude vieze witte sidi ergo’s verandert in mooie frisse oranje/ zwarte schoenen die er weer als nieuw uitzien. Op mijn favoriete fiziks’s heb ik wat subtielere tattoo style designs aangebracht. Leuke en/praktisch is ook dat je ook schade kan repareren na een valpartijtje. Helaas doe ik meer reparaties dan dat men een (gewaagd) design op de schoen wil, ik ben wel een voorstander voor aparte en gekleurde schoenen!

Geef een reactie

Inloggen