16 september 2018 | Michael Kerkhof

Mollema is de strijdlustigste renner van de Vuelta

Bauke Mollema is door de organisatie van de Vuelta a España uitgeroepen tot strijdlustigste renner. De Nederlander ging zonder klassementsambities van start en liet zich veelvuldig in de aanval zien. Een ritoverwinning zat er net niet in, maar wel werd hij beloond met de prijs van de strijdlust.

Geen ritwinst, wel strijdlust

Mollema werd voorafgaand aan de Vuelta door zijn ploegleider Yaroslav Popovych gebombardeerd tot klassementsman. Een plek bij de beste vijf was het doel, volgens de oud-luitenant van Lance Armstrong dan. Mollema liet direct weten dat hij niet voor een klassement zou rijden en ritwinst ambieerde. In de vijfde etappe had hij de grootste kans op dagwinst toen hij samen met Alessandro De Marchi en Simon Clarke vooruit wist te blijven, alleen was Clarke in een sprint net iets sneller. Op La Covatilla was Mollema opnieuw dichtbij ritwinst, maar klom Ben King beter naar boven en bleef de Amerikaan in een spannend duel de Groninger voor.

In de slotweek richtte Mollema zich volledig op het bergklassement. Tot de laatste bergetappe vormde hij de grootste bedreiging voor Thomas De Gendt, maar ging de Belg uiteindelijk met de witte trui met blauwe bollen huiswaarts. De prijs van de strijdlust is voor Mollema alsnog een mooie beloning voor drie sterke koersweken.

WK

Mollema zal zich nu richten op de WK wielrennen in Innsbruck. De uiteindelijke nummer 30 van de Vuelta zal waarschijnlijk in een dienende rol meedoen.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen