13 september 2018 | Michael Kerkhof

Wallays verrast het peloton en wint in Lleida

Het was een ideale etappe voor de sprinters, maar toch draaide het in Lleida niet op een sprint uit. Jelle Wallays, Sven Erik Bystrom en Jetse Bol reden de hele dag op kop, waarna Wallays en Bystrom als enige overbleven. In een sprint was Wallays net iets sneller dan Bystrom en bleef hij het aanstormende peloton net voor.

Bol in de aanval

Voor de renners kwam de achttiende etappe goed uit. Met de finish in Madrid in zicht staan er nog twee zware bergetappes gepland, maar vandaag mochten de klimmers even een dagje vrij nemen. Jetse Bol (Burgos-BH), Sven Erik Bystrom (UAE Emirates) en Jelle Wallays (Lotto-Soudal) gaven de vlakke etappe kleur door de hele dag aan de leiding te rijden, maar waren niet van plan om genoegen te nemen met een bijrol.

Na een versnelling van Wallays kon alleen Bystrom volgen en moest Bol eraf. De Nederlander werd vervolgens teruggepakt door het peloton, dat met nog enkele kilometers te gaan niet veel tijd goedmaakte op de koplopers. Met een voorgift van twintig seconden begonnen de leiders aan de slotkilometer, waarin Wallays niet meer overnam van Bystrom en het op een sprint aan liet komen.

Pokeren op niveau

Sagan probeerde vanuit het peloton nog de oversteek te maken, maar kwam niet tot aan het wiel van Wallays en Bystrom. Wallays versnelde in de laatste oplopende tweehonderd meter en won de rit. Bistro finishte als tweede voor Sagan en Viviani. Danny van Poppel eindigde als zesde. Bol hield de prijs van de strijdlust over aan zijn dagje in de aanval.

Uitslag 18e etappe Vuelta a España 2018

1. Jelle Wallays (Lotto-Soudal) 3:57:03 uur
2. Sven Erik Bystrom (UAE Emirates) ,,
3. Peter Sagan (BORA-hansgrohe) ,,
4. Elia Viviani (Quick-Step) ,,
5. Ivan Garcia (Bahrain-Merida) ,,
6. Danny van Poppel (LottoNL-Jumbo) ,,
7. Jon Aberasturi (Euskadi-Murias) ,,
8. Tom Van Asbroeck (EF Education First) ,,
9. Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo) ,,
10. Ryan Gibbons (Dimension Data) ,,

Uitslag en klassement

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen