29 augustus 2018 | Michael Kerkhof

Roglic laat WK tijdrijden schieten, richt zich op wegrit

Primoz Roglic doet dit jaar niet mee aan de wereldkampioenschappen tijdrijden, dat heeft de organisatie bekend gemaakt. De Sloveen veroverde vorig jaar nog achter Tom Dumoulin het zilver en werd onlangs vierde in de Tour de France.

Niet getraind op de tijdritfiets

Roglic bereidt zich vlakbij Innsbruck voor op de WK. “Ik heb zo’n tien dagen geleden de beslissing genomen om niet deel te nemen aan de tijdrit”, legt de Sloveen uit, die na de Tour last kreeg van zijn elleboog en daardoor nog niet op de tijdritfiets heeft gezeten. “Ik heb dus amper kunnen trainen en doe alleen mee om te winnen, dat zit er nu niet in.”

In plaats van de tijdrit richt Roglic zich nu op de wegrit. “Het wordt een flinke uitdaging, maar daar houd ik wel van. Het is een lange wedstrijd waarin ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Ik heb nog nooit meegedaan aan een WK wegwedstrijd met zulke ambities, dus zoals gezegd: het wordt een flinke uitdaging. Het zal een zware wedstrijd worden, vooral de laatste klim is heel lastig. Ik heb hem vandaag drie keer beklommen en het was enorm pittig.”

Acht Slovenen

Mede dankzij de sterke prestaties van Roglic mag Slovenië met acht renners deelnemen aan de wegrit. “We hebben niet de grootste leiders in de ploeg, maar als we de sterkste renners selecteren en er echt een team van maken kunnen we voor mooie resultaten zorgen.”

Roglic werd vorig jaar op 57 seconden achterstand van wereldkampioen Tom Dumoulin tweede. De 28-jarige renner won dit jaar twee tijdritten en finishte als vierde in het eindklassement van de Tour. Nadien deed hij mee aan de Clásica San Sebastián, maar haalde hij de finish niet. Sindsdien reed hij geen enkele koers mee en stoomt hij zich op hoogte klaar voor de wereldkampioenschappen.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen