20 augustus 2018 | Hans Becking

Review: Maxxis Rekon

Op de Scott van wereldkampioen Nino Shurter zag ik af en toe al wat nieuw rubber van Maxxis verschijnen. De Rekon 2.25 heeft groen licht gekregen van Nino en is opgenomen in het brede gamma van Maxxis. De band was al een enige tijd beschikbaar in een 2.4 en 2.6 versie voor het stevige werk, maar door het grote succes is hij nu ook beschikbaar in 2.25 breed.

Ik test de Rekon 2.25 3C/EXO/TR  versie. Een hele mond vol. In gewoon Nederlands betekent dit dat de band bestaat uit 3 verschillende soorten rubber (3C), een versterkte zijkant (EXO) heeft en tubeless ready (TR) is. Gewicht van de band is 670 gram. Een 610 gram versie is er ook, maar deze is zonder de versterkte zijkant.

In de praktijk

Ik merk gelijk dat de band is gemaakt voor het echte werk. Veel grip op de zijkanten om je bike eens lekker schuin door de bochten te duwen. Uitblinken doet de Rekon op gravelpaden met losliggende ondergrond. In de modder heeft hij, vooral op het midden, iets minder grip en merk je dat hij de voorkeur geeft aan droge omstandigheden. De middelste rij noppen is laag gehouden voor de rolweerstand. Voor onze snelle Nederlandse rondjes is de Rekon ideaal als voorband voor net dat tikkeltje extra grip. Achteraan een Maxxis Apen of Ikon en je hebt een goede set banden om je eens flink uit te leven. Prijs € 64,50 per stuk.

Meer info: maxxis.com

Gerelateerd

Geef een reactie

Inloggen