14 augustus 2018 | Michael Kerkhof

‘Tony Martin vertrekt naar LottoNL-Jumbo’

Volgens Cyclingnews rijdt Tony Martin per september voor LottoNL-Jumbo. De viervoudig wereldkampioen tijdrijden zou voor twee jaar getekend hebben bij de Nederlandse ploeg. LottoNL-Jumbo wil het nieuws nog niet bevestigen.

Meesterknecht

Martin reed lange tijd voor Highroad en Quick-Step, maar vertrok vorig jaar naar Katusha-Alpecin. Daar bleven ondanks twee Duitse tijdrittitels en een overwinning in de Ronde van Catalonië grote successen uit. Bij LottoNL-Jumbo zou Martin perfect in de klimtrein van Steven Kruijswijk en Primoz Roglic passen.

Voorlopig heeft LottoNL-Jumbo twee renners gecontracteerd voor volgend seizoen. Lennard Hofstede komt over van Sunweb, terwijl het Deense talent Jonas Vingegaard zijn ploeg ColoQuick inruilt voor de Nederlandse WorldTour-ploeg.

Update: Martin’s manager heeft bevestigd dat de Duitser na dit seizoen vertrekt bij Katusha-Alpecin. “Hij heeft geen nieuwe aanbieding gekregen van Katusha. Of hij naar LottoNL-Jumbo vertrekt? We zijn met meerdere ploegen in gesprek, LottoNL-Jumbo is er een van.”

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen