8 augustus 2018 | Michael Kerkhof

De NTFU en KNWU vragen naar jouw mening

Agressie in het verkeer is aan de orde van de dag. De NTFU vraagt zich in samenwerking met de KNWU af hoe jij kijkt naar de huidige situatie op het fietspad, waarbij er een steeds grotere kloof lijkt te ontstaan tussen wielrenners en andere weggebruikers. Door middel van een enquête kan jij je mening geven.

Onbegrip en ergernis

“In de zomer trekken veel Nederlanders er in hun vrije tijd op uit en zo ook de wielrenner. Dit leidt tot drukte op de fietspaden en wegen. Als wielrenners en medeweggebruikers elkaar passeren, leidt dit soms tot onbegrip, ergernis of erger; ongelukken. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat we rekening houden met elkaar”, legt de NTFU uit. De hamvraag is dus: wat vind jij van ons imago? Laat het de bonden weten, want jouw mening telt.

Meedoen kan hier.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

2 reacties op “De NTFU en KNWU vragen naar jouw mening

  • pff wordt er soms ziek van bel die niet gehoord word soms door de befaamde oorwarmers of whatsappend mede fietsers of natuurlijk de druk kleppende oudjes die je niet horen zodat je soms genoodzaakt ben een brul te geven en ja gedrag moet van 2 kanten komen .Maaar soms grrrr en ook mijn mede renners net zo

  • Jammer dat de vragenlijst alleen gericht is op de rol van de wielrenner. Hoewel dit absoluut een factor is ervaar ik ook onbegrip van mede wegbruikers (op de weg in een bocht stil gaan staan) of aggressie gewoon puur omdat je op een racefiets zit. Beide groepen zouden meer begrip voor elkaar moeten hebben maar gezien de vragen lijkt dit een recept voor de uitkomst dat alleen een gedragsverandering bij wielrenners gaat helpen.

Geef een reactie

Inloggen