12 juli 2018 | Michael Kerkhof

Twintig seconden tijdstraf voor stayerende Dumoulin

Voor Tom Dumoulin is de zesde Touretappe er eentje om heel snel te vergeten. Door een gebroken spaak aan de voet van de Mûr de Bretagne verloor de Nederlander al 53 seconden op ritwinnaar Daniel Martin, maar nu heeft hij van de Franse jury ook nog een tijdstraf gekregen van liefst twintig seconden.

Stayeren

Op televisiebeelden was te zien hoe Dumoulin met Simon Geschke van wiel wisselde en daarna achter de wagen van Sunweb in gang werd geholpen. Hij hing volgens de jury iets te lang achter de wagen, waardoor zij hem een straf van twintig seconden opleggen.

Dumoulin viel in het klassement van de zevende plaats terug naar de vijftiende, maar kijkt nu met de tijdstraf tegen een achterstand op van 1:23 minuut op de gele truidrager en is teruggezakt naar de twintigste positie. Landgenoten Mollema (19e) en Kruijswijk (21e) staan om hem heen.

‘Dat was shit’

“Ik zat op een goede plaats in het peloton, naast Peter Sagan. Er was een beweging in het peloton die ik niet meer kon ontwijken en ik reed in het achterwiel van Romain Bardet”, legt Dumoulin de situatie uit. “Dat was shit. Ik wist niet hoe ver de ploegleidersauto achter ons zat, dus Simon Geschke gaf me zijn voorwiel. Toen ben ik zo snel mogelijk naar de finish gereden. Maar ja, dan weet je dat je behoorlijk wat tijd verliest.”

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen