12 juli 2018 | Yvanka

Annemiek van Vleuten grijpt de macht in Giro Rosa

Annemiek van Vleuten was vandaag oppermachtig in de Giro Rosa. De 35-jarige wereldkampioene tijdrijden wist de 15km lange klimtijdrit te winnen én verovert daarmee direct de roze leiderstrui. 

De 35-jarige wereldkampioene tijdrijden was oppermachtig in de 15 kilometer lange klimtijdrit van Lanzada naar Alpe Gera Di Campo Moro. Annemiek was zo’n 2,5 minuut sneller dan de nummer twee, de Zuid-Afrikaanse Ashleigh Moolman. Lucinda Brand werd op een kleine drie minuten derde.

Annemiek maakte voor deze tijdrit trouwens een opvallende fietskeuze. De klimtijdrit had een gemiddelde stijgingsgraad van 6,7%, maar ook een stuk van 5km met een stijging van 10%. En dat fietste Annemiek dus allemaal op een tijdritfiets. Hierover zegt ze: ”Dit heb ik natuurlijk wel heel goed voorbereid, maar dit zegt dat m’n benen heel goed zijn. Tijdritfiets of gewone fiets, wat je ook doet, je moet goed zijn op deze tijdrit. En een tijdrit liegt nooit.”

Haar aanpak bleek de juiste te zijn, want met de winst van de klimtijdrit pakt Annemiek direct de roze leiderstrui. Ze heeft nu ruim 2,5 minuut voorsprong op de nummer 2 in het algemeen klassement.

https://twitter.com/twitter/statuses/1017395046486806528

Yvanka

Schrijft over (vrouwen)wielrennen en is altijd op zoek naar de leukste fietskleding, gadgets, events en persoonlijke fietsverhalen. Blogt daarnaast over het beginnen met wielrennen en alles wat daarbij komt kijken.

Meer artikelen van Yvanka

Geef een reactie

Inloggen