2 juli 2018 | Michael Kerkhof

Pechvogel Kelderman niet naar de Tour

Wilco Kelderman doet niet mee aan de Tour de France. Zijn ploeg Sunweb meldt dat hij als gevolg van een val tijdens het NK wielrennen teveel last heeft van zijn schouder. Het is een flinke streep door de rekening van Kelderman, Sunweb en kopman Tom Dumoulin.

Meedoen geen optie

Maandagochtend onderging Kelderman een CT-scan waaruit blijkt dat een plaat op zijn sleutelbeen gebogen is en hij zijn schouder daardoor niet optimaal kan gebruiken. “Meedoen aan de Tour is niet langer een optie. Het is een complexe blessure, zeker door eerdere blessures aan dezelfde schouder en sleutelbeen”, valt er op de site van Sunweb te lezen.

Kelderman reageert teleurgesteld op het nieuws. “De pijn is op dit moment erg intens, waardoor starten onmogelijk is”, aldus Kelderman, die al meerdere malen in de lappenmand lag. “Ik heb tijd nodig om hier overheen te komen.”

Sunweb maakt later deze week de definitieve selectie bekend. Kelderman was al zeker van deelname, maar zal dus vervangen worden. Het zou voor de 27-jarige renner zijn derde Tourdeelname worden.

Update: Sunweb heeft de selectie bekend gemaakt. Dumoulin krijgt steun van Michael Matthews, Edward Theuns, Sören Kragh Andersen, Chad Haga, Simon Geschke, Nikias Arndt en Laurens ten Dam. Laatstgenoemde vervangt Kelderman.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen