1 juli 2018 | Michael Kerkhof

‘Froome mag van ASO niet meedoen aan de Tour’

Chris Froome kan deelname aan de Tour de France volgens de ASO vergeten, dat schrijft de Franse krant Le Monde. De organisator weert de viervoudig Tourwinnaar die vorig jaar tijdens de Vuelta a España een positieve dopingtest aflegde.

Slecht voor het imago

Volgens de ASO is deelname van Froome aan het grootste wielerevenement ter wereld schadelijk voor het imago van de wielersport. Per mail is Team Sky op de hoogte gebracht van het verzoek om de Brit niet te laten starten in de Tour de France 2018. Sky heeft het recht om in beroep te gaan en zal dinsdagochtend 3 juli de zaak verdedigen. Later wordt bekend gemaakt of Froome daadwerkelijk niet mag starten.

De Brit ligt sinds zijn positieve dopingtest van vorig jaar onder een vergrootglas. Er werd in zijn urine een te hoog salbutamol-gehalte gevonden, waarna normaal gesproken een schorsing zou volgen. Tot de dag van vandaag is er nog geen schorsing opgelegd en kon Froome ‘gewoon’ naar zijn eerste Giro-overwinning rijden.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen