22 juni 2018 | Yvanka

Alpe d’Huez komt naar Nederland als ‘Zeven voor Leven’

Als fietsers niet naar de Alpe d’Huez komen, dan komt de Alpe d’Huez wel naar de fietsers. Dat is de gedachte van de stichting ‘Zeven voor Leven’. Zij organiseren op de Zevenheuvelenweg dé fietsuitdaging van Nederland om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker.

In Frankrijk komen al jaren duizenden tourrenners samen om zes keer de Alpe d’Huez te beklimmen en zo geld in te zamelen voor het goede doel. Maar waarom zo ver weg? Organisator Bert Wijnen: ”Zeven voor Leven moet eigenlijk een petit Alpe d’Huez gaan worden, want waarom gaan we allemaal naar Frankrijk toe om te gaan fietsen? We kunnen hier met zeven rondes fietsen ook 2000 hoogtemeters creëren”.

Het Parcours

Met een lengte van 17,7km staat de Zevenheuvelenweg centraal in het parcours. Deelnemers aan de Zeven voor Leven moeten het parcours zeven keer fietsen waarbij ze in totaal 2000 hoogtemeters overbruggen. Want behalve de Zevenheuvelenweg zitten ook de Van der Veurweg en de Oude Holleweg (ook wel de ‘Muur van Beek’ genoemd) met een gemiddelde helling van 8,6% in de route.

Deelnemers moeten het parcours zeven keer fietsen,
waarbij ze 2000 hoogtemeters overbruggen

Met elk rondje dat je fietst haal je geld op voor stichting Kanker Zien. Dat is 7 x €77. Het doel van deze stichting: kanker in een vroeger stadium kunnen diagnosticeren en tumoren gerichter kunnen behandelen. Hierdoor wordt ook de kwaliteit van leven na behandeling verbeterd. Zeven voor Leven streeft uiteindelijk zelfs naar volledige preventie van deze ziekte.

Team Sunweb

Zeven voor Leven heeft de profwielerploeg Team Sunweb, met toprenners als Tom Dumoulin, Michael Matthews en Wilco Kelderman, al aan zich weten te binden. Manager Iwan Spekenbrink: ”Kanker is iets wat 1 op de 3 mensen indirect of direct raakt. Als je dan door een fietsevenement in de buurt een bijdrage kan leveren om een goed initiatief te ondersteunen dan doen we dat heel graag.”

Met welke renners Team Sunweb naar Berg en Dal komt, kon manager Iwan Spekenbrink gisteren tijdens de presentatie van Zeven voor Leven nog niet zeggen.

Deelnemen?

De eerste editie van Zeven voor Leven vindt plaats op 26 mei 2019 (altijd op de 4e zondag van mei).
Meer weten over Zeven voor Leven? Bezoek hier de website.

Gerelateerd

Yvanka

Schrijft over (vrouwen)wielrennen en is altijd op zoek naar de leukste fietskleding, gadgets, events en persoonlijke fietsverhalen. Blogt daarnaast over het beginnen met wielrennen en alles wat daarbij komt kijken.

Meer artikelen van Yvanka

Geef een reactie

Inloggen