19 juni 2018 | Yvanka

Anna van der Breggen naar WB Mountainbiken

Anna van der Breggen gaat voor een kleine carrièreswitch. Nadat ze 10 keer aan de Giro Rosa deelnam én deze twee keer won, heeft ze nu bekend gemaakt om de race dit jaar over te slaan. In plaats daarvan gaat ze zich focussen op het mountainbiken. Haar nieuwe uitdaging? De wereldbekerwedstrijd in Val di Sole, die begin juni wordt gehouden! 

Dat heeft Anna, die momenteel aan kop gaat in het Worldtour klassement, laten weten tegenover Cyclingnews. ‘Ik wilde iets nieuws’, zegt Van der Breggen. ‘Iets met mountainbiken. In het begin ging dat niet heel goed en ik had ook geen plan, maar nu heb ik besloten mee te doen aan een wereldbekerwedstrijd. Ik heb altijd wat op de mountainbike gezeten tussen trainingen en wegwedstrijden in. Ik ben benieuwd.’

Over het overslaan van de Giro Rosa zegt Anna: ‘Mijn motivatie werd gewoon minder en ik voelde aan mezelf dat ik iets moest veranderen. Als je geen motivatie hebt, moet je iets anders doen. De Giro Rosa is mooi, vooral dit jaar met de Zoncolan, maar het is leuker om iets anders te doen.’

Van der Breggen reed dit jaar al meerdere mountainbikewedstrijden en was daarin ook erg succesvol. Tocht blijft de belangrijkste race het WK op de weg in Innsbruck: ‘Dat is het grootste doel voor mij. Het is een lastig parcours op een schitterende locatie. We hebben nog nooit een WK gehad met zoveel klimmen. Ik heb er zin in.’

Yvanka

Schrijft over (vrouwen)wielrennen en is altijd op zoek naar de leukste fietskleding, gadgets, events en persoonlijke fietsverhalen. Blogt daarnaast over het beginnen met wielrennen en alles wat daarbij komt kijken.

Meer artikelen van Yvanka

2 reacties op “Anna van der Breggen naar WB Mountainbiken

Geef een reactie

Inloggen