14 juni 2018 | Edwin Haan

Antwan Tolhoek debuteert in de Tour

Antwan Tolhoek maakt zijn debuut in de Tour de France. De 24-jarige Zeeuw volgt daarmee vader Patrick op, die in 1989 en ’90 de Tour reed.

Een rugblessure van Stef Clement zorgt er voor dat LottoNL-Jumbo renner Antwan naar de Tour kan. Clement heeft een MRI-scan gehad waaruit bleek dat zijn herstel te lang gaat duren om fit aan de grote ronde te kunnen beginnen. Klimmer Tolhoek reed vorige week een prima Dauphiné en eindigde op plaats 11 in het eindklassement.

Voor de LottoNL-Jumbo ploeg zijn op 1 na alle plekken nu vergeven. Al zeker van deelname zijn Groenewegen, Gesink, Kruijswijk, Roglic, Roosen en Jansen. Kanshebbers voor die laatste plek zijn Boom, Leezer en Martens.

Edwin Haan

Fietst op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

Geef een reactie

Inloggen